No Copy

©koduhaldjas.blogspot.com.ee. Toetab Blogger.

Kuusk on hea immuunsüsteemi parandaja.

by - laupäev, aprill 05, 2014


Kuuse energeetika ei jää tugevuse poolest maha männi omast, ent erinevalt männist suudab kuusk anda ka loomingulise energia laengut ning vahel koguni inspiratsiooni kinkida. Kuuse energias on segunenud kõik – värvid, lõhnad, helid, maitseelamused…
Teda võib sisse hingata, teda võib kuulata, teda võib näha. Ta sarnaneb sümfooniaorkestriga – muusikaga, mis haarab inimese tasapisi täielikult oma võimusesse.
Kuuse energial on pidupäeva maitse, ent kunagi pole võimalik kindlaks teha, kas see on magus, hapu või hoopis kibe. See on sama salapärane kui kuusk ise. Energia värvus hallikaspruun.

Kuusk on imeline tervendaja – okastes on 40-100x rohkem vitamiine-mineraale kui noni mahlas; /“see on meie kohalik noni “kümneid kordi rohkem C vitamiini kui tsitruselistes; kõige rohkem klorofülli, kui üheski teises taimes. See, mida on šamaanid ja nõiad varjanud laiade masside eest – on nüüd teie käsutuses, teie aias, lähimas metsas. Otsitud nooruse eliksiir on kättesaadav igale inimesele, ei oma tähtsust kui suur on teie sissetulek – tee lähima kuuseni ei ole pikk. Inimkond on õppinud kasutama seda, mida on ihaldatud aastasadu. Miks mitte kasutada seda, mida eestlastel on kõige rohkem – kuuseokkaid. Kirevate reklaamide mõjul oled unustanud ja maha salanud oma maa väe – proovi ja veendu ise. Talvel ja suvel, kevadel ja sügisel alati värske, alati võimas, alati olemas. Ilma töötlemata, säilitusainetest puhas.Ja milline kasu kõige rikkamast klorofüllitaimest: 
 
Soodsaim suhtlemisaeg: kuusk loovutab energiat hilisõhtul ja neile, kes ei karda öist metsa.
Kuusk on alati olnud jõu ja tugevuse sümbol. Kui teie aias on kuusk, laske tema okstel ikka ja jälle õrnalt läbi pihkude libiseda, et julgustada oma armastusega tema kasvu ja heaolu. Juba ainuüksi kuuse läheduses viibides kaovad nukrus, pelglikkus, pessimism ja ihnus. Kui võtate puust sageli kinni, pöördub kogu teie elu paremuse poole: mured ja hirmud vähenevad, ellusuhtumine muutub positiivsemaks. Metsaökoloogide uuringud on näidanud, et Eestis pole ühtegi teist taimekooslust, mis kasutaks päikeseenergiat ära sama põhjalikult kui kuusemets. Kuuskede okaste kogupind on suurem, kui mistahes teiste taimekoosluste lehtede pind sama suurel maa-alal. Järelikult on kuusikus kõige suurem ka päikeseenergiat püüdvate pindade kogusumma. Niisiis on kuusiku erilise valgusenergia sidumise võime üks tähtsamaid põhjusi rekordiline valgust püüdvate okaste kogupind. Kui põhjusi on veel teisigi. Kuusk on igihaljas, seega võib ta elusainet toota aastaringi. Teiseks, tema okkad on tumerohelised, seega sisaldavad eriti rikkalikult klorofülli. Kolmandaks, sobib kuusele kasvamiseks erakordselt hästi sombune ilmastik. Mõõtmised näitavad, et pilves ilmaga on kuuse kasv isegi parem kui päikesepaistelise ilmaga.

Klorofüll ja vitamiinid:
Klorofüll on sama oluline kui päike. Ei ole elu ilma päikeseta, ei ole elu ilma klorofüllita. Klorofüll on päikeseenergia füüsiline vorm. Tarbides klorofülli, laseme oma sisemistel organitel kümmelda päikesevalguses. Klorofüll hoolitseb meie keha eest, kui hell ja hea ema. Ta ravib ja puhastab kõiki meie organeid ja isegi hävitab sisemisi vaenlasi: patogeenseid baktereid, hallitust jms. Mida enam klorofülli me tarbime, seda tervem on meie soolte mikrofloora. Terves soolestikus toimub heade bakterite toimel vitamiinide tootmine-imendumine.
Kuusk on aidanud inimest külmetuse, reuma vastu, haavade ravimina, ta saadab meid kõige pühalikemates toimingutes.
Kuuseokkad on rikkad askorbiinhappe poolest (keskmiselt 400mg%), neis leidub raua, kroomi, vase, alumiiniumi ja mangaanisoolasid, eeterlikke õlisid ja prakaineid. Okastes (männi, kuuse, seedri) leidub veel vakaineid, tärklist, mineraalsooli, vitamiine.
Et okkad sisaldavad rohkesti C- ja K vitamiini, A –provitamiine, võiks valmistada keha tugevdamiseks ja C-vitamiini vaegusest ülesaamiseks kuuseokkajooki. Lõika kääridega okkad peenemaks, lisa kuuma vett, mett, sidrunimahla. Vett 1:5. Talvisel ajal lastakse seista 8-10 päeva soojas kaane all. Kurnatakse, panna külma. Juuakse pool klaasi ülepäeva. Teine doseerimise variant 40 tilka talvel ja 20 tilka suvel.
Kadakaokaste üheaastaste võrsete okaste C vitamiini sisaldus on 200-900mg%, seega vähemalt 5-6 korda rohkem kui tsitrusviljades. C vitamiini sisaldus tõuseb sügise saabudes pidevalt ja saavutab kevadeks kõrgema taseme, ületades kõiki kultuurseid marju-puuvilju tsitruselisi, musta sõstart ja ning konkureerides kibuvitsamarjadega.

Vajame C-vitamiini:* organismi vastupanuvõime tõstmiseks, kevadväsimuse ja stressi peletamiseks,
* ühendavate kudede moodustamiseks nahas ja luudes, mis aitab säilitada veresoonte elastsust,
* rasvhapete ja A-, D-, E-, B1-, B2-vitamiinide oksüdatsiooni vähendamiseks ning kaitsmaks valke, rasvu, süsivesikuid ja nukleiinhappeid (RNA, DNA) vabade radikaalide kahjuliku toime eest,
* aminohapete (fenüülalaniini, türosiini) ainevahetuses,
* vähendamaks nitrosoamiinide teket, * foolhappe ja B12-vitamiini ainevahetuseks,
* aju normaalseks funktsioneerimiseks,
* steroidhormoonide sünteesi mõjutamiseks ja sapphappe tekkimiseks kolesteroolist ning vere kolesteroolitaseme tasakaalustamiseks
* luude vastupidavuse, tervete hammaste ja igemete tagamiseks,
* raua omastumise suurendamiseks
Värsked okkad sisaldavad E-vitamiini ja karotiini, leidub mangaani, vaske, tsinki, koobaltit. Okastega on ravitud südame-, kopsu-, maksa- mao-, neeru- ja põiehaigusi, hingamisteede katarride, silma- ja kõrvahaiguste ja paljude teiste haiguste korral.
Kuuseoksi on kasutatud peavalu vastu – oksad tambiti peeneks, asetati kahe linase riidetüki vahele, saputati sooja vett peale ja asetati kas ümber pea või kaela.
Kõik kuuse osad sisaldavad eeterlikke õlisid, vaiku, tanniine (parkaineid), flavonoide ja mineraale. Käbi sisaldab eeterlikke õlisid 0,15-0,35%, tanniine 6,7%. Koor sisaldab tanniine 8-16% aga okkad üle 10%. Parkaineteks nimetatakse fenoolset päritolu aineid, millele on suud „paksuks” tegev kibe maitse. Taimsed parkained ehk tanniinid on leidnud rahvameditsiinis kasutust eelkõige nii välimiste haavavrejooksude kui sisemiste seedeelundkonna verejooksude peatamisel, samuti haavade desinfitseerimisel ning väliskeskkonnast isoleerimisel. Osa parkaineid seob raskemetallide soolasid, leides kasutust mürgisust vähendava ja organismi puhastava vahendina. Tanniinidel on ka tugev põletikuvastane toime, neid kasutatakse desfintseeriva vahendina nahahaiguste ja põletuste, eriti seedeelundite põletike korral. Kuna parkained, eriti antotsüaanidega suguluses olevad looduslike parkainete eellased katehiinid ehk katehoolid ahendavad mao ja peensoole veresooni, siis toimivad nad kui kõhukinnistid. Tõestatud on parkainete hallitusseeente eoste arengut pärssiv toime nad loovad ka bakterite ja viiruste arenguks ebasobiva keskkonna. Samuti on parasiitide vastase toimega.
Kuusk on antibaketriaalse ja krampidevastase toimega. Veel enam, taimel on võime reguleerida ainevahetuslikke protsesse ja parandada vereinget.
Loodus on pannud võimsad ravimid meie õuele, aga me tormame tuhandete kroonidega ostma 100x nõrgemaid elutuid ravimeid-lisandeid.

Dr.Birscher, nimetab klorofülli „kontsentreeritud päikese energiaks”

1.Ta märgib, et tugevdab südame funktsioone, mõjutab veresoonkonda, emakat, kopse ja soolestikku.
2. loodus kasutab klorofülli kui keha puhastajat, ülesehitajat ja toksiinide neutraliseerijat.
3. Klorofülli rikas mahl võib lahustada arme, mis on tekkinud kopsudele happeliste gaaside sissehingamisel. Süsinik monooksiidi mõju muudetakse minimaalseks, kuna klorofüll suurendab-toetab hemoglobiini tootmist.
4. Aitab langetada kõrget vererõhku, kuna viib kehast välja toksiine ja annab verele rauda, mis toetab vereinget.
5. See puhastab verd.
6. See käitub kehas puhastajana.
7. Pese mahlaga vaginaalsete infektsioonide korral
8. Aitab hambahaiguste korral
9. Aitab leevendada kurguvalu.
10. Aaitab parandada naha probleeme
11. Seda võib kasutada kui steriliseerijat.
12. Kasutades koos kergelt seeditava toiduga, võib see ära hoida juuste hallinemist.
13. Kasuta seda värske, elusa vitamiinide allikana oma tervise jaoks.
14. Kasuta seda eriti tema suurepärase kaitse ja ravitoime tõttu.
15. Annab tugevuse, tervise ja hingelise heaolu
16. Aitab ülesehitada puhta vereringe ning korraliku seedimise.
17. On ideaalne suupuhastmiseks ja eemaldab toksiinid hammastelt ja igemetelt.
18.Kombineerituna elusa toiduga on see suurepärane kõigi verehaiguste sh ka aneemia puhul.
19. On suurepärane naha puhastaja ja ilusaks muutja.
20. Pane leotist vannivette, leota ennast 15-20 minutit, loputa maha jaheda veega.
21. Toksilised metallid – plii, kaadmium, elavhõbe, alumiinium ja liigne vask viiakse kehast edukalt välja.
22. Aitab leevendada radiatsiooni, mis tuleb TV ja arvutiekraanidelt
23. On suurepärane abivahend kõhukinnisuse vastu, hoides sooled puhtad.
24. On kasulik kapillaaridele

Kõik, kes on seda tarbinud on absoluutselt kindlad, nad ei ole ealeski midagi efektiivsemat näinud, neil ei ole kunagi olnud nii palju energiat, neil pole tulnud pähe midagi nii lihtsat:) - ja see kõik usukumatult soodsa hinnaga- osta aianditest või tuua otse metsast noor istik. Kindlasti peaks ta olema terve krooniga, ühtlaselt kasvak oksad ümber puu telje. Isutada oma maja lähedale. Sõnumiga et soovite tema kaasabil ennast tervendada. Pane alus oma tugevale immuunsussüsteemile! Tee seda kohe. Miks mitte astuda sel aastal siis põdemiste lõputust ringmängust otsustavalt välja... Tervene kõikidel oma olemise tasanditel, kasuta selleks okaste toitaineid, värvi ja puhast jõulist energiat.



Kasutatud allikaid -energoman.ee ja paikesetoit.ee

You May Also Like

0 comments

Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.

Translate