No Copy

©koduhaldjas.blogspot.com.ee. Toetab Blogger.

Väärtuslik avokaado.

by - teisipäev, aprill 01, 2014


Avokaado on suurepärane puuvili, mis teeb pai meile nii seest kui väljast.

Avokaado väärtused on:

♥parandab aju tegevust
♥vähendab kolesterooli
♥reguleerib vererõhku
♥ennetab vähki
♥tugevdab silmi
♥aitab kõhukinnisuse vastu
♥võimas antioksüdant
♥leevendab raseduse hommikusi iiveldusi
♥annab nahale sära ja elastsust
♥paneb juuksed läikima
♥Avokaado on suurepärane puuvili, mis tagab sulle tervise ja ilu, sest sisaldab suurel hulgal kasulikke rasvhappeid, mis nii ennetavad kortse kui parandavad aju võimsust. Nii et kui soovid olla kaunis ja terve, haara puuviljaletilt avokaado, kirjutab sund.nu.

Avokaado sisaldab palju vitamiine, mineraale, kasulikke rasvhappeid ja antioksüdante. Kasulikud rasvhapped koosnevad peamiselt monoküllastatud rasvhapetetest, mis suudavad vähendada halva kolesterooli sisaldust ning tõsta hea kolesterooli taset. Lisaks sisaldab avokaado palju E-vitamiini, mis aitab nahal säilitada oma pehmuse, sära ja värskuse, andes ka juustele täiendavat läiget. Puuvilja kõrge kaaliumisisaldus aitab regulereerida vererõhku ning on hea lihastele. Rääkimata kiudainetest, foolhappest, vitamiinidest A, B, C ja magneesium.

Juuste ja naha tervetena hoidmiseks piisab kui avokaadot regulaarselt maskina kasutada. Selleks püreesta üks küps kooritud avokaado ja kanna see 10-20 minutiks näole ja/või juustele. Pese hoolega maha.

Mask kuivadele juustele — purusta üks küps avokaado ja sega hulka kaks supilusikatäit maitsestamata jogurtit ja kaks supilusikatäit oliiviõli. Sega niikaua kuni mask saab pastalaadse tekstuuri ja kanna kogu ulatuses juustesse. Mähi pea sooja rätiku sisse ja lase 20-30 minutit mõjuda. Pese mask juustest hoolikalt šampooniga välja.
Elustav ja sära andev juukse- ja näohooldus
— purusta kausis üks avokaado ja lisa kaks supilusikatäit mett. Masseeri juustesse ja näole ning lase u. 20 minutit mõjuda. Loputa nägu leige veega puhtaks ja patsuta kuivaks. Pese segu juustest hoolega välja.
Avokaado koore näonaha niisutaja — söögitegemisel tasub alles jätta avokaado koored, mille sisekülgedel on peidus väärtuslikke niisutavaid õliosakesi. Võta koore sisekülg ja masseeri sellega õrnade ülespoole liigutustega oma näonahka. Lase 15 minutit mõjuda ja loputa nägu neli kuni viis korda leige veega. Nahale jäänud märkamatu õli toimib ideaalselt meigi aluskreemina või öise niisutajana.
Venitusarmide vähendamiseks soovitame segada pool purustatud avokaadot supilusikatäie mee ja ühe supilusikatäie sidrunimahlaga. Sega hoolega ja kanna iga päev ringjate masseerivate liigutustega hooldust vajavale piirkonnale. Mõne aja pärast loputa maha.

Kõiki maske ja hooldusi tasub parimate tulemuste saamiseks korrata regulaarselt ja mitte vähem kui üks kord nädalas.

Huvitavaid fakte:


Mehhiko on maailma suurim avokaadode eksportija

*Avokaadot peetakse üheks maailma kõige tervislikumaks viljaks

*Avokaado sisaldab rohkem kaaliumit kui banaan

*Avokaado on suurima proteiinisisaldusega puuvili

*Avokaadode kiiremaks küpsemiseks mässi nad ajalehepaberi sisse

Retsept juustele:
Kui tahad pehmeid ja läikivaid juukseid, siis mikserda avokaado oliivõliga kreemjaks
massiks ja hoia seda peas 20 min. ja pese maha nagu tavaliselt oma juukseid pesed.

Hüva nõu:
Kui lõikad avokaado lahti, siis ta muudab õhu käes värvi. Selle vältimiseks lisa sidrunimahla, nii säilib värv paremini.

Avaokaado eluiga on 30 päeva ning seepärast on tark osta see koju just sel päeval, kui plaanid teda kasutada. Toores avokaado küpseb kõige paremini edasi toatemperatuuril; kui paned ta toorena külmkappi, värvub viljaliha seest pruuniks, sest rasvad on külma suhtes tundlikud. Kuid küpset avokaadot saab külmkapis edukalt säilitada. Kui soovid, et avokaado küpseks kiiremine, aseta ta koos õunaga või banaaniga paberkotti. Puuviljad toodavad etüleengaasi, küpsemishormooni, mis kiirendab küpsemist.


allikas:Okomarket.ee

You May Also Like

0 comments

Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.

Translate