No Copy

©koduhaldjas.blogspot.com.ee. Toetab Blogger.

Kaneel - imeline ravim.

by - reede, aprill 04, 2014


Hea maitse ei ole sugugi ainus põhjus kaneeli armastamiseks. Kaneelil on ka väga palju häid ja tervisele kasulikke omadusi. 

Tänapäeva teadus paneb üha rohkem rõhku toidulisandite uurimisele. Leitakse üha enam tõendeid igapäeva toidus kasutavate lisandite kohta, mis võivad olla abiks võitluses ülekaalulisusega. Üheks selliseks üllatavaks lisandiks on kaneel.

Tänapäeva teadus paneb üha rohkem rõhku toidulisandite uurimisele. Leitakse üha enam tõendeid igapäeva toidus kasutavate lisandite kohta, mis võivad olla abiks võitluses ülekaalulisusega. Üheks selliseks üllatavaks lisandiks on kaneel.
Kuidas kaneeli testimiseni jõuti?
Ühe versiooni kohaselt hakati kaneeli „kaalulangetavaid“ omadusi uurima juhuslikult. Nimelt uuriti Ameerikas  Maryland´i USDA uurimiskeskuses erinevate toitude mõju veresuhkrule. Teatavasti raskendab pidev veresuhkrutaseme kõikumine ka rasvapõletust. Üheks „uuritavaks“ oli ka kaneeliga maitsestatud klassikaline õunakook. Vastupidiselt ootustele ei tõstnudki õunakoogi söömine oodatud määral veresuhkrutaset, mis viis edasiste täpsustavate uuringuteni.

Milles seisneb kaneeli kasulikkus?
Mõned näited kaneeli headest omadustest:
-    hoiab kontrolli all veresuhkrutaset;
-    suurendab insuliinitundlikkust;
-    on tugev antioksüdant;
-    omab antibakteriaalseid omadusi.
Kõrge süsivesikusisaldusega toidu maitsestamine kaneeliga aitab hoida sinu veresuhkru kontrolli all, vähendades tavapäraseid näljasööste.
Teisisõnu- sinu kõht püsib pikemat aega täis.
Samuti parandab see insuliinitundlikkust ja vere lipiidide sisaldust.
Kaneelil on ka  põletikuvastane toime ning see sobib paljude bakterite, viiruste ja seente vastu võitlemiseks.
Kaneel vähendab kolesteroolitaset ning tänu sellele aitab vähendada ka südamehaiguste riski. Ravimina on kaneelil ingveriga sarnane tõhus vereringet tugevdav ja organismi ainevahetust kiirendav omadus. 
Lisaks aitab kaneel kaalu langetada. Selleks tuleb hommikul, tühja kõhuga vähemalt 30 minutit enne sööki ära juua 1 tass kuuma vett, millesse on segatud mett ja kaneeli.( vaata - mee-ja-kaneeli-imevagi) Joo seda ka õhtul enne magama minekut.
Kaneeli kasutatakse ka paljudes ajurveda ettekirjutistes. Hiina meditsiinis on tõestatud kaneeli tuberkuloosibakterite arengut pärssiv ja hävitav toime.
Kaneel on veel lisaks looduslik toiduainete säilitaja. 
Seega soovitame julgemalt oma toitudes kaneeli kasutada, ka soolastes roogades.

You May Also Like

0 comments

Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.

Translate