No Copy

©koduhaldjas.blogspot.com.ee. Toetab Blogger.

Kõrvaehted on tervisele ohtlikud.

by - teisipäev, aprill 08, 2014









Miljonid naised ja mehed kannavad kõrvaehteid. Ent mis kõrvas kena, võib sageli tervist kahjustada.
Kõrvaaukudega võivad kaasneda peavalu või isegi sooleprobleemid, hoiatab Ingeborg Lützen, loodusraviarst ja akupunktuuri ekspert Berliinist. Kõrvalestal on umbes 300 akupunktuuri punkti, mis avaldavad mõju siseorganitele. Kui need punktid saavad kõrvaaukude tegemisel kogemata haiget, võivad kõrvarõngad esile kutsuda hiljem kestvaid ärritusi ja negatiivset mõju avaldada siseorganitele. Sõdida tuleb ehk hambavalu, peapöörituse, allergia või isegi astmaga. Pidevad ärritused võivad omakorda vallandada hingelisi probleeme, nt hirmu, depressiooni, närvilisust. Näiteks kõrvarõngas nn kõrvalesta silmapunktis (vt joonis) ei vähenda nägemisteravust, vaid stimuleerib seda. Ka siis, kui kõrvarõngaid hiljem ei kanta ja kui augud on kinni kasvanud, võib esineda vaevusi. Isegi silmaga vaevaltmärgatavad vanad armid võivad põhjustada häireid organites.
Akupunktuuri punktid kõrvas mõjutavad :nt küünarnukke(1), õlga (2), lõualuud (3), sisekõrva (4), silmi (5).
Parimad nõuanded:
  • Kaaluge enne väga tõsiselt (ka lastel), kas on mõtet auguga kõrvarõngaid soetada. Võite kasutada ka ju kõrvaklipse.
  • Kandke kullast, hõbedast või plaatinast kõrvaehteid. Odavad, metallist kõrvaehted on kõrge niklisisaldusega ja võivad vallandada allergia.
  • Põletiku vastu (pärast kõrvalesta augustamist) aitab lahjendatud arnika-tinktuur (apteegist) 1 osa 5le osale veele. Puhastage iga päev.
  • Kui auk kõrvalestas muutub siiski põletikuliseks, tupsutage 4 korda päevas (soodustab paranemist), takistab suure haava või armi tekkimist. Kui põletik ei ole 3 päeva jooksul taandunud, minge arstile.
  • Kui te ei soovi enam kõrvarõngaid kanda ja et kõrvaarme vältida, kasutage arnika- või päevakübara salvi (apteegist) ja masseerige õrnalt (5-10 minutit). Kahandab armide moodustumist.
  • Kui teil esinevad sageli vaevused (nt pea- või hambavalu) ja arst ei leia põhjust... võivad olla süüdi ka augud kõrvades.
    Minge arsti juurde, kes akupunktuuri tunneb (kontrollib üksikute punktide mõju). Tema oskab aidata. 
  •  
AILI MERISTO,
ajakirjast Bild der Frau

You May Also Like

0 comments

Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.

Translate