No Copy

©koduhaldjas.blogspot.com.ee. Toetab Blogger.

Karulauk on hea organismipuhastaja.

by - kolmapäev, aprill 30, 2014


Karu läheb kevadel ärgates esimese asjana otsima metsast karulauku, et oma pikas talveunes puhanud keha puhastada. Meie küll talveund ei maga, küll aga väsib meie keha, kuna me ei söö talvel piisavalt palju värsket toitu.

Karulauk on ääreni täis metsa jõudu, see on lausa hämmastav! Kui karulauk õitseb, on hea mõte teha õitest salatit. Paljud inimesed üllatuvad seda kuuldes, kuid õied koos vartega on väga maitsvad.  Karulauk on üks parimaid organismipuhastajaid, aitab välja viia kõik ebavajaliku, mis on talvel kehasse kogunenud,eriti sobilik on ta kevadisse paastuaega. Karulauk puhastab keha väga hästi parasiitidest ning on suurepärane soolestikupuhastaja, eemaldades kehast ussid ning on parimaks ravimiks liigse pärmseene puhul. Parasiidid on paljude haiguste põhjuseks meie kehas, kuna neil on teadvus, mõjutavad parasiidid isegi meie mõtlemist ning toovad meisse võõraid uskumusi, mida peame enda omadeks ja mis piiravad meid. Samamoodi toovad ka piiravad uskumused meie kehasse parasiite juurde, sest parasiidid ei saa elada seal, kus pole neid toitvaid mõttemustreid.

Karulauk sisaldab palju eeterlikke õlisid, mis toidavad meie keha kõrvalt ka meie hinge. Eeterlik õli on hea infosalvesti, seega kui karulaugust tehtud toitu enne söömist õnnistada, salvestavad eeterlikud õlid need head soovid ning viivad need otse kehasse, kus need avaldavad väga tervendavat mõju. Eeterlikele õlidele võib anda ka käskluse puhastada mingit teatud organit ja organite ümber olevaid energiavälju.

Karulaugul on väga suur hulk raviomadusi. Kunagi usuti, et karulauguga on võimalik peletada kurje vaime ja niisamuti on karulaugul vägi eemaldada inimesest negatiivsed mõtted ja tõrjuda eemale välisest keskkonnast meisse tunginud halvad energiad. Ta on nagu sisemine kaitse negatiivsuse eest, mis oma ülitugeva väega viskab meist välja halva ega lase tumedatel energiatel meisse tungida. Lisaks ülimale puhastavale jõule on karulauk üks parimatest vitamiiniallikatest, sisaldades vitamiine rohkem kui enamus tsitruselisi. Rääkimata mineraalainetest, mida karulaugus on külluslikult.

Karulaugus on külluslikult väävliühendeid, mis on ühed ilu allikad juustele ja nahale, ta kiirendab juuksekasvu, tervendab juukseid ja aeglustab kogu organismis vananemisprotsesse, noorendab inimest. Lisaks on ta väga hea klorofülliallikas, aidates kehal omastada päikeselt saadud vitamiine. Karulauk on rikkalik booriallikas – D-vitamiin ei imendu päikesest ilma boorita, seega on suurepärane mõte tarbida teda kevadel enne päevitama hakkamist. Looja pole karulauku sättinud kevadesse mitte ainult tema imeliste puhastavate omaduste tõttu, vaid ka sellepärast, et karulaugu söömine valmistab keha ette võtma suvel toitu otse päikeselt.
Karulauk on asendamatu krooniliste nahaprobleemidega inimestele. Šveitsi pastor Künzle rääkis karulaugu kohta: "Ta puhastab kogu organismi, ajab välja haigusained, teeb vere puhtaks, tapab mürgised ained. Ükski taim maa peal ei ole nii mõjuv mao, soolestiku ja vere puhastamiseks. Noored inimesed lööksid õitsele nagu roosid! Tunnen perekondi, kes enne kogu aasta haiglased olid, täis lööbeid, kahvatud üle keha ja kes pärast selle taime pikemaajalist kasutamist terved ja värsked välja nägid".

Peaksime sööma just seda, milles hetkel jõud on. Kui taim õitseb, läheb elujõud lehtedest õitesse. Ärge peljake teha suuri salateid ning poetada värskendavat karulauku iga toidu sisse. Ka mehed, kes ei ole toore taimetoiduga harjunud, armastavad väga karulaugusalatit.

Maitsvaks salatiks hakkige kaussi nii palju karulauku kui soovite. Kui karulaugu maitse on liiga intensiivne, võiks seda segada võilillelehtede ning noorte vahtralehtedega, mis annavad väga meeldivat, mahedat pähklit meenutavat maitset. Karulaugusalati maitsestamiseks sobib ebaküdooniamahl või sidrunimahl. Salatikastmeks võib igaüks segada kokku, mis endale meeldib. Hästi sobib üks hakitud avokaado, mis annab salatile mahedust. Kes soovib tarbida õlisid, võib lisada hoopis teelusikatäie külmpressõli. Kui ei soovi liiga rasvast salatikastet, võib mikseris segada erinevaid puuvilju.

Kuna salat sisaldab väga palju tervendavaid ja puhastavaid eeterlikke õlisid, võiks sellele enne sööma asumist anda ülesande tervendada ja puhastada teatud kehaorganeid, mis vajavad puhastust, või siis kõikide siseorganite energiavälju korraga. Eeterlikud õlid reageerivad meie mõtetele ja sõnadele ning asuvad kohe ülesandeid täitma. Võime ka lihtsalt toitu õnnistada ning õlid viivad need õnnistused meie kehasse.

Muide, kui karulauk õitsema hakkab ehk kogu taime vägi läheb lehest õide, proovige kasutada karulauguõisi toiduks. Need on magusa maitsega ning neist saab valmistada samasuguse salati nagu lehtedestki. Kes paastuajal toitu ei tarbi, võiks minna lihtsalt karulaugu juurde ja hingata sisse tema eeterlikke õlisid, mis hõljuvad õhus. Ka nii saab võtta osa karulaugu tervendavatest ja puhastavatest omadustest.

Allikas -alkeemia
Vaata lisaks - karulauk-raviomadustega-maitseroheline.

You May Also Like

0 comments

Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.

Translate