Karamelline pasha ilma munata
Traditsioonilisel lihavõttelaual on kindlasti aukohal kohupiimast magustoit nimega pasha.
Pasha on õigeusumaade rahvusköökides ülestõusmispühade aja magus püramiidja kujuga rammus pühaderoog.
Traditsiooniline pasha tehakse võimalusel spetsiaalses puust vormis, mis ajalooliselt sümboliseerib issanda hauda. Tihti on vormi lõigatud rist, lilled või tähed XB, mis on lühend venekeelsest väljendist Христос Воскресе ehk "Kristus on üles tõusnud".
Kui vormi pole, võib pashat teha ka sõela, lillepoti, kasvõi kohvifiltri sisse. Oluline on, et vormis vajutuse all seisvast kohupiimamassist saaks vedelik välja voolata.
Siin siis üks lihtne ja maitsev pasha retsept, misei vaja küpsetamist ja milles pole traditsiooniliselt muna.
Koostis:
300 grammi kohupiima;
100 g hapukoort;
100 g võid (toasoe),
200 g kondenspiima;
75g sukaati, (rosinaid);
Ettevalmistus:
-Kui sulle maitseb rosinatega pasha, siis alustuseks pane rosinad leigesse vette likku.
-Seejärel tõsta kõik koostisosad ilma sukaadi ja rosinateta blenderisse ja sega ühtlaseks.
-Lisa sukaat (ja kurnatud rosinad) sega kohupiimamass ühtlaseks.
-Vala segu hõreda riidega (näiteks marliga) vooderdatud pasha vormi või sõelale, tõsta servad kohupiimale ning aseta peale vajutis.
-Tõsta vorm kaussi, kuhu saab valguda kohupiimamassist eralduv vedelik.
- Hoia pashat 12 tundi külmkapis, veel parem ööpäevaks.
-Seejärel eemalda vormist ning kaunista värskete puuviljadega või kompotiga.
Pilt: anews
0 comments
Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.