No Copy

©koduhaldjas.blogspot.com.ee. Toetab Blogger.

Sidrunikoore 10 hämmastavat ja kasulikku omadust

by - neljapäev, märts 30, 2017




Vähesed meist teavad sidrunikoore kasulikkusest ja toiteväärtusest meie tervisele. Sidrunist paremat ökoloogilist abilist ilu, ravi ja puhastusmaailmas on raske leida, kuid häid omadusi leidub ka sidrunikoortes! 
Pea meeles, et sidrunid tuleb soodaga pesta, enne tarvitamist!
Niisiis, kui me oleme sidrunist mahla välja pigistanud või siis toidu lisandiks kasutanud - siis enne kui viskame sidrunikoored ära, mõelge järgi kas seda ikka teha, kuna sidrunikoored on väga kasulikud.

Sidrunikoorte kasulikud omadused.

Vaatame siis mõningaid sidrunikoorte kasulikke omadusi:
Parandab luude tervist – Sidrunikoored aitavad parandada luude tervist. Need sisaldavad suurel
Ravib oksüdatiivset stressi – sidrunikoored aitavad vähendada oksüdatiivset stressi. Sidrunikoored sisaldavad suures koguses bioflavonoide, mis on väga võimas allikas keha oksüdatiivse stressi vähendamiseks.
Viib kehast välja toksiine – meie kehas on toksiine, mis muudavad meid nõrgaks ja samuti suurendavad kangete jookide ning teiste kahjulike toitainete sõltuvust.
Võitleb vähiga – Vähesed inimesed teavad, et sidrunikoori kasutatakse vähi ennetamisel ja ravis. Sidrunikoor sisaldab Salvestroli Q40 ja limoneeni, mis aitavad võidelda organismis leiduvate vähirakkudega.
Vähendab kolesterooli – sidrunikoored on abiks ka organismis kolesterooli vähendamisel, mille tulemus hoiab meie südame tervena. Selle tulemuse annab sidrunikoortes leiduv polüfenool flavonoidid.
Ennetab südamega seotud haigusi – Sidrunikoortes leiduv kaalium aitab meie kehal säilitada normaalset vererõhku. Ja lisaks sellele aitavad sidrunikoored ennetada südamehaigusi, infarkti ja diabeeti.
Aitab korras hoida suu tervist ja hügieeni – Sidrunikoored on ka head suu tervise ja hügieeni jaoks. Vitamiin C puudus põhjustab hammastega seotud probleeme nagu igemete veritsemine, scurvy (haigus mis on põhjustatud C vitamiini puudusest) ja igemepõletik. Sidrunikoored sisaldavad rohkesti
sidrunihapet mis aitab C vitamiini defitsiiti vähendada ja aitab võidelda hammaste ja igemete probleemiga.
Soodustab kehakaalu langust -  Sidrunikoortes leiduv koostisosa nagu pektiin aitab kehakaalu langetada.
Aitab nahaprobleemidega võidelda – sidrunikoored on abiks nahal olevate kortsude, akne, pigmendilaikude ja tumedate laikudega võitlemisel. Selles protsessis mängivad suurt osa vabad radikaalid. Need on rikkad antioksüdantide poolest mis suurel määral aitavad naha toksiinidest korras hoida.
 Muud tervisele kasulikud omadused – sidrunikoorel on ka teisi tervistavaid omadusi nagu maksa puhastamine, kapillaaride tugevdamine, ravib kõrvapõletikku, parandab vereringet, vähendab lihaste krampe, ennetab rabandusi, jne.
hulgal kaltsiumi ja C vitamiini, mis aitavad säilitada ja parandada meie luude tervist. Samuti aitab sidrunikoor ennetada luudega seotud haigusi nagu : osteoporoos, reumatoid artriit ja põletikuline polüartriit.

Parim viis sidrunikoorte söömiseks.

Lubage mul teile soovitada parimat viisi sidrunikoorte söömiseks. Hoidke sidrunid sügavkülmas niikaua kuni nad on täielikult külmunud. Siis riivi ja võid lisada neid koore helbeid oma salatile, teele või siis süüa paljalt kastes neid suhkru sisse. See on parim viis saada sidrunikoortest nii maitseelamus kui ka tervislik kasu.

Lähtudes rahvusvahelise toitainete andmebaasi viitele sisaldab:
Iga 100g sidrunikoort sisaldab 134mg Kaltsiumit
Igas 100g sidrunikoores on 160mg kaaliumi mineraale
Iga 100g sidrunikoores on 129mg C vitamiini
Iga 100g sidrunikoores on 10,6g kiudaineid.

NB! Kasuta võimalusel ökoloogiliselt puhtaid sidruneid! Kui sul pole seda võimalust siis pese sidrunit nii kuuma veega kui võimalik või jäta sidrun paariks minutiks tulikuuma vette ja pärast loputa ja kuivata paberiga.

You May Also Like

0 comments

Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.

Translate