No Copy

©koduhaldjas.blogspot.com.ee. Toetab Blogger.

16. aprill - Rahvusvaheline orhideepäev

by - esmaspäev, aprill 15, 2024



Igal aastal 16. aprillil tähistatakse rahvusvahelisel orhideepäeval üht maailma mitmekülgset ja laialt levinud õistaimeperekonda. Rohkem kui 28 000 liigiga orhidee on ainulaadne ja huvitav õistaim, mida leidub kogu maailmas. 

Põhja-Ameerikas elab üle 200 liigi ja paljusid teisi võib leida kuumemas ja troopilisemas kliimas. Oma suurte, hämmastavate õitega, pakuvad orhideed taimemaailmale erakordset ilu ja värvivalikut.

ORHIDEEPÄEVA AJALUGU

Orhideed on ilusad ja äärmiselt erilised. Rahvusliku orhideepäeva loojad Mike ja Faith Young töötasid 2010. aastal vabatahtlikuna orhideekaitsealal San Cristobal de las Casases, Chiapas, Mehhikos. See kogemus muutis nende elu igaveseks. Noored otsustasid, et kui neil peaks kunagi olema tütar, panevad nad talle nimeks Orhidee...
Kahjuks kaotasid nad 16. aprillil 2014 sünnituse ajal oma kalli tütre. Nad andsid talle nimeks Orchid Faith. Sellest ajast peale on nad meeleheitlikult püüdnud leida viise, kuidas tema elu austada.
Kuid avastasid, et orhideepäeva pole olemas, asusid noored korraldama päeva oma tütre Orchid Faithi auks. Oma kalli väikese tütre kaotuse aastapäeval lõid nad Kickstarteri kampaania. Nad müüsid külastajaile oma koduaia mett, tehes korjanduse, et selle päeva saaks ametlikult 16. aprilli määrata riiklikuks orhideepäevaks. Juba esimese päevaga täitsid nad oma eesmärgi ja kampaania tõi sisse üle 1500 dollari. Tänu paljude sõprade, pereliikmete ja toetajate suuremeelsusele ja lahkusele jääb 16. aprill nende tütre auks igaveseks rahvusvaheliseks orhideepäevaks.

You May Also Like

0 comments

Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.

Translate