Ülemaailmne banaanipäev
Ülemaailmne banaanipäev keskendub puuvilja toiteväärtustele. Banaanid on uskumatult tervislikud ja maitsvad. Need on täis kiudaineid, vitamiine, sealhulgas B6 ja C, valku, magneesiumi, kaaliumi ja palju muud. See populaarne kollane vili on pärit Kagu-Aasiast, kuid kasvab samuti paljudes soojades piirkondades! See on ideaalne koostisosa hommikupudru või teraviljade lisandina, küpsetistesse (mõelge banaanileivale) ja smuutidesse.
ROHELINE banaan on rikkalik resistentse ehk seedumatu tärklise allikas, mis on kasulik nn headele kõhubakteritele. Lisaks seedub roheline banaan aeglasemalt ning ei tõsta veresuhkrut nii kiiresti kui kollane banaan. Rohelist banaani on mõistlik tarbida ka siis, kui on kalduvus kõhukinnisusele.
KOLLANE banaan on küpsemise käigus muutunud lihtsuhkrute rikkamaks ja on seega hea tarbida, kui on vaja kiiret energialaengut, nt vahetult pärast treeningut. Lisaks on küps banaan suurepärane lisand magustoitudesse ja küpsetistesse suhkru vm magustaja asendamiseks.
0 comments
Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.