No Copy

©koduhaldjas.blogspot.com.ee. Toetab Blogger.

29.aprill - rahvusvahelise tantsupäev

by - pühapäev, aprill 28, 2024

 


Tantsukunst on üks varasemaid ja pikaajalisemaid meelelahutus- ja kogukonnategevuse vorme, mida inimkond tunneb. Kuigi seda harrastavad igapäevaselt miljonid inimesed, on tantsupäev kalendris täpne hetk, kus kõik on oodatud osa saama ülimalt mõnusast ajaveetmisest. Isegi need, kellel on kaks vasakut jalga.

Tants on üks ülimaid tegevusi stressi vähendamiseks, piiride kaotamiseks, uute inimestega kohtumiseks ja füüsilise tervise tugevdamiseks. Iga-aastane traditsioon koondab inimesi üle maailma, alates professionaalsetest tantsijatest kuni inimesteni, kes tavaliselt kogu selle asja taga seisavad.

Rahvusvaheline Teatriinstituut asutas 1982. aastal rahvusvahelise tantsupäeva, mis on kooskõlas UNESCO kultuuri, hariduse ja kunsti edendamise eesmärkidega. 29. aprilli valisid nad kaasaegse balleti looja Jean-Georges Noverre'i sünnipäeva tähistamiseks! Igal aastal jagab mõni silmapaistev koreograaf või tantsija maailmaga isiklikke mõtisklusi.

Tants on olnud inimelu lahutamatu osa tseremooniate, rituaalide, pidustuste ja meelelahutuse jaoks! See on universaalne tava, mis ületab kultuuri, etnilise päritolu ja keele, et ühendada kõiki maailma kodanikke.

You May Also Like

0 comments

Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.

Translate