Kihiline banaani-toorjuustutort
Põhi:
4 muna
1,5 dl suhkrut
1,5 dl jahu
3 sl kakaopulbrit
1 tl küpsetuspulbrit
Immutamiseks: 1,5 dl apelsinimahla
Täidis:
3 hästi küpset banaani
250 g maitsestama toor-juustu Creme Bonjour või 250 g kodujuustu + 4 sl 35% rõõska koort
3 sl suhkrut
2 tl vanilliinsuhkrut
100 g tumedat šokolaadi
2 dl 35%-list rõõska koort
3 sl konjakit või rummi
Kate:
2,5 dl 35%-list rõõska koort
1 sl kakaopulbrit
1 sl suhkrut
Kaunistus:
Röstitud mandlilaaste šokolaadinööpe või -laaste või šokolaadiga glasuuritud rosinaid
Põhjaks vahusta munad suhkruga heledaks ja tihedaks vahuks. Sega kuivad komponendid omavahel, seejärel sega lusikaga õrnalt taignasse. Küpseta lahtikäivas vormis 175 °C juures 30 minutit, kummuta välja ja lase restil jahtuda.Mikserda toasoe toorjuust suhkru ja konjakiga õhuliseks, lisa lusikaga segades tükeldatud shokolaad ja viimasena vahustatud koor. Tükelda kooritud banaanid. Lõika koogipõhi kolmeks kihiks, immuta apelsinimahlaga. Kata alumine kiht poole koguse banaanitükkide ja juustuvahuga, toimi samuti ka teise kihiga ning kata see kolmanda kettaga. Aseta peale kerge vajutis, mässi kook kilesse ja lase maitsestuda jahedas järgmise päevani. Serveerimisel kata kook vahukoorega, mis on maitsestatud suhkru ja kakaoga, raputa pinnale röstitud mandlilaaste ja šokolaadikaunistust, pista 2-3 minutiks 225 °C ahju.
Allikas- kogutud retseptid
0 comments
Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.