No Copy

©koduhaldjas.blogspot.com.ee. Toetab Blogger.

Mustikakook

by - reede, juuli 12, 2013



Põhi:
75 g võid/margariini
0.5 dl suhkrut
1 muna
1,5 dl nisujahu
1 tl küpsetuspulbrit
1 tl vaniljesuhkrut, või noaotsaga vanillini
Kate:
4 dl hapukoort
2 muna
0.5 dl suhkrut
1 tl vanillisuhkrut( või vaniljekreemi pulbrit 1 spl.)
4-5 dl mustikaid
Põhi
Sega jahu, küpsetuspulber ja vanilliinsuhkur omavahel ning seejärel kaalu/mõõda kõik ülejäänud ained ühte kaussi ning sega ühtlaseks massiks. Koogi küpsetamiseks sobib 26 cm Ø vorm.
Võta ahjuvorm ning suru tainas vormi ja poole vormi servadele.( Muretainas ei jää käte külge, kui kasutad taina vormimisel märgi käsi.)
Täidis: Sega hapukoore sisse suhkur, muna ja vanilje. Segu vala koogivormi, kus enne oli pandud taigen.Kõigepeale laota ühtlase kihina mustikaid.
Küpsetatakse 200º C juures umbes 25 min või senikaua kuni kook on omandanud kauni välimuse.
PS! Kui kasutatakse sügavkülmutatud marju, siis segatakse marjad eelneval 2 tl kartulitärklisega. Tärklis seob tekkiva mustikamahla ning koogi põhi ei ligune läbi.


You May Also Like

0 comments

Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.

Translate