Mustikakook
Põhi:
75 g võid/margariini
0.5 dl suhkrut
1 muna
1,5 dl nisujahu
1 tl küpsetuspulbrit
1 tl vaniljesuhkrut, või noaotsaga vanillini
Kate:
4 dl hapukoort
2 muna
0.5 dl suhkrut
1 tl vanillisuhkrut( või vaniljekreemi pulbrit 1 spl.)
4-5 dl mustikaid
Kate:
4 dl hapukoort
2 muna
0.5 dl suhkrut
1 tl vanillisuhkrut( või vaniljekreemi pulbrit 1 spl.)
4-5 dl mustikaid
Põhi
Sega jahu, küpsetuspulber ja vanilliinsuhkur omavahel ning seejärel kaalu/mõõda kõik ülejäänud ained ühte kaussi ning sega ühtlaseks massiks. Koogi küpsetamiseks sobib 26 cm Ø vorm.
Võta ahjuvorm ning suru tainas vormi ja poole vormi servadele.( Muretainas ei jää käte külge, kui kasutad taina vormimisel märgi käsi.)
Täidis: Sega hapukoore sisse suhkur, muna ja vanilje. Segu vala koogivormi, kus enne oli pandud taigen.Kõigepeale laota ühtlase kihina mustikaid.
Küpsetatakse 200º C juures umbes 25 min või senikaua kuni kook on omandanud kauni välimuse.
PS! Kui kasutatakse sügavkülmutatud marju, siis segatakse marjad eelneval 2 tl kartulitärklisega. Tärklis seob tekkiva mustikamahla ning koogi põhi ei ligune läbi.
Võta ahjuvorm ning suru tainas vormi ja poole vormi servadele.( Muretainas ei jää käte külge, kui kasutad taina vormimisel märgi käsi.)
Täidis: Sega hapukoore sisse suhkur, muna ja vanilje. Segu vala koogivormi, kus enne oli pandud taigen.Kõigepeale laota ühtlase kihina mustikaid.
Küpsetatakse 200º C juures umbes 25 min või senikaua kuni kook on omandanud kauni välimuse.
PS! Kui kasutatakse sügavkülmutatud marju, siis segatakse marjad eelneval 2 tl kartulitärklisega. Tärklis seob tekkiva mustikamahla ning koogi põhi ei ligune läbi.
0 comments
Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.