19. veebruar: rahvusvaheline šokolaadi-piparmündi päev
See päev on mõeldud kõigile šokolaadi-mündisõpradele, et nad saaksid terve päeva oma lemmikmaiusi süüa.
Asteegidele ja maiadele omistatakse palju tunnustust šokolaadi kasutamisele võtu eest. Ja kuigi šokolaad toodi euroopasse, ei meeldinud inimestele tume, kibe šokolaadiuba, mistõttu kasutati neid algselt rohkem meditsiinilistel eesmärkidel.
Kuna šokolaadi tarbiti enamasti kuuma joogina, segasid eurooplased jooki ka piparmünti, kaneeli ja muid vürtse, et muuta seda maitsvamaks. Aja jooksul lisasid nad suhkrut ning šokolaadi ja piparmündi kooslus läks moodi.
Asjad hakkasid kiiresti edasi arenema ja 1800. aastate keskpaiku, kui erinevad leiutised ja protsesside täiustusid, võimaldasid kondiitritel alustada šokolaadide masstootmist.
Tänapäeval leiame piparmündišokolaadi kõikjalt, alates jäätisest kuni brownideni, küpsistes ja kommides, likööridest ja kastmeteni.
Mida teha šokolaadi- piparmündi päeval:
Söö šokolaadi piparmünti või valmistage midagi šokolaadi ja piparmündi abil.
0 comments
Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.