26. veebruar: rahvusvaheline pistaatsiapäev
26. veebruar on pistaatsiapähkli tähistamise päev!
Pistaatsiapähklite armastajad rõõmustavad, kui nad söövad oma lemmikpähkleid terve päeva. Kes pistaatsiapähkleid ei söö, ostke ja andke kellelegi, kes neid sööb. Murra pähklid lahti ja söö ära, naudi pistaatsiapähkli jäätist või muud pistaatsiast tehtud magustoitu!
Pistaatsiapähklid on Lähis-Idas kasvatatud juba piibliajast peale.
Pistaatsiapuu kasvab umbes 20 jala kõrguseks, vajades kasvamiseks vähe vihma või üldse mitte, ja taim kannatab kõrget kuumust. Hämmastav on see, et Iraanlased väidavad, et neil on 700-aastased pistaatsiapuud! Uue puu valmimiseks ja vilja kandmiseks kulub 7–10 aastat.
Fakte Pistaatsiapähklist-
Pistaatsiapähklikoored lõhenevad tavaliselt küpsena loomulikult.
Tuuma süüakse sageli tervena, kas värskelt või röstitult ning kas soolatult või soolata.
Lähis-Idas kutsutakse pistaatsiapähklit naeratavaks pähkliks.
Hiinas kutsutakse pistaatsiapähklit õnnelikuks pähkliks.
Pistaatsiapähklid on Lähis-Idas kasvatatud juba piibliajast peale.
Pistaatsiapuu kasvab umbes 20 jala kõrguseks, vajades kasvamiseks vähe vihma või üldse mitte, ja taim kannatab kõrget kuumust. Hämmastav on see, et Iraanlased väidavad, et neil on 700-aastased pistaatsiapuud! Uue puu valmimiseks ja vilja kandmiseks kulub 7–10 aastat.
Fakte Pistaatsiapähklist-
Pistaatsiapähklikoored lõhenevad tavaliselt küpsena loomulikult.
Tuuma süüakse sageli tervena, kas värskelt või röstitult ning kas soolatult või soolata.
Lähis-Idas kutsutakse pistaatsiapähklit naeratavaks pähkliks.
Hiinas kutsutakse pistaatsiapähklit õnnelikuks pähkliks.
0 comments
Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.