No Copy

©koduhaldjas.blogspot.com.ee. Toetab Blogger.

25. veebruar: Rahvusvaheline šokolaadiga kaetud pähklite päev

by - neljapäev, veebruar 24, 2022


Rahvusvaheline šokolaadiga kaetud pähklite päev 25. veebruaril tunnustab maitsvat ja krõmpsuvat suupistet, mis on niristatud, kaetud, kastetud või šokolaadiga kaetud. Võimalusi on lõputult nii paljude erinevate pähkli- kui šokolaadikombinatsioonidega.

Tuhandeid aastaid on pähklid olnud inimeste toidu laual. Kreeka pähkel oli iidsete kreeklaste ja roomlaste lemmik, samas kui indiaanlased eelistasid pekanipähklit.

Nii šokolaad kui ka pähklid võivad olla teile kasulikud. Tume šokolaad sisaldab suures koguses antioksüdante, pähklid aga asendamatuid rasvhappeid ja linoleenhappeid. Enamasti on pähklites sisalduvad rasvad küllastumata rasvad, sealhulgas monoküllastumata rasvad. Pähklid pakuvad ka arginiini – ainet, mis võib aidata muuta arterite seinad paindlikumaks ja vähem altid trombide tekkele. Paljud pähklid on head E- ja B2-vitamiini allikad ning rikkad valkude, folaatide, kiudainete ja oluliste mineraalide, nagu magneesium, fosfor, kaalium ja seleeni poolest.

Üks tuntumaid šokolaadiga kaetud pähkleid on M & M. Need šokolaadiga kaetud maapähklid või mandlid on saanud paljude lemmikuks. M & M toodi turule 1954. aastal. Need olid punakaspruunid kuni 1960. aastani, peale seda lisati tootmisse punased, kollased ja rohelised värvid.

Tänasel päeval võid pattu tundmata pähkleid krõbistada :)


You May Also Like

0 comments

Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.

Translate