No Copy

©koduhaldjas.blogspot.com.ee. Toetab Blogger.

20. veebruar: rahvusvaheline kirsikoogi päev

by - laupäev, veebruar 19, 2022

 



Mõned pirukasõbra slmad lähevad põlema, ku saabub 20. veebruar, sest see on kirsikoogi päev. See, on pattu tundmata võivad süüa seda pirukat kas hommiku-, lõuna- või õhtusöögiks või viilu igal söögikorra ajal, sõltub sellest, kui väga nad kirsipirukat armastavad!

Esimesed Euroopa pirukad ei olnud need, mida me tänapäval teame.
Ajaloolased usuvad, et esimese piruka valmistasid varajased roomlased küpsetasid oma pirukaid pikkadel kitsastel pannidel, nimetades neid koore sarnaseks kirstudeks. Vana-Rooma pirukas oli hoopis teistsugune kui tänapäeva magustoidud. Neid pirukaid valmistati sageli pilliroo sisse pandud magusa või soolase täidisega. Pilliroo taim oli mõeldud täidise hoidmiseks, kuid pilliroogu ei söödud, vaid need olid mõeldud küpsetamise ajal täidise hoidmiseks. mis kühveldati välja.

Puuviljapirukad hakkasid arenema 1500. aastatel. Esimest korda serveeriti kirsipiruka retsepti Inglismaa kuninganna Elizabeth I-le! Kuna pirukad levisid Ameerikasse, serveeriti neid sageli rooma stiilis, kus pärast täidise söömist visati koorik ära. Teadlased oletavad, et mõiste "koorik", nagu me seda täna tunneme, loodi revolutsioonisõja ajal "coffyn" asendamiseks! Palju sajandeid hiljem on pirukatest saanud üks kõige traditsioonilisemaid igapäeva koogid.



KUIDAS PIDADA kirsikoogi päeva.

Õnneks on selle päeva tähistamiseks palju lõbusaid viise! 

*Külastage oma kohalikku pagariäri ja andke neile sellega oma tunnustus.

*Õpetage kedagi küpsetama kirsipirukat.

* Kui teile meeldib süüa teha ja köögis viibida, kaaluge selle tähistamiseks juba täna kirsipiruka küpsetamist.  Küpseta kodus oma lemmikkirsipirukat.
Seejärel kutsuge sõbrad või perekond maha istuma ja nautima viilu äsja küpsetatud sooja hapukat pirukat. 
Kui otsite veidi rohkem loovust, kaaluge traditsioonilise kirsipiruka variandi valmistamist. Mõned neist hübriidretseptidest sisaldavad kirsipirukat koos segudega, nagu kaneel, apelsin, mustikas, pekanipähklid ja šokolaaditükid.

Head kirsikoogi päeva!


You May Also Like

0 comments

Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.

Translate