22. oktoober - Rahvusvaheline pähklipäev
Pähklipäeva tähistamise eesmärk on julgustada inimesi tarbima tervislikumaid suupisteid. Maailmas on lugematu arv pähkleid, nagu näiteks kreeka pähkel, sarapuupähkel, pekaani, kola pähkel, piinia pähkel, india pähkel, brasiilia pähkel ja pistaatsia. Maailmas on rohkem pähkleid, kui enamik inimesi teab, ja neid kasutatakse toiduks palju rohkem, kui inimesed kahtlustada oskavad. Enamikul inimestel on lemmik pähkliliik, mis on enamasti seotud eelistatud maiuspalaga, kuid pähklitel on ka sorte ja kasutusalasid, mida üldiselt ei tunta.
Kas teadsite, et teie koola maitse pärineb algselt Koola pähklist? Või et pöökpähkleid kasutatakse tavaliselt loomasöödana? Need rasva- ja valgusisaldusega puude seemned on varasemast ajast olnud talve üleelamise peamiseks allikaks. Nende loomulik võime säilida ja taluda kogu talve keha varu ja muutnud need väärtuslikuks ressursiks nii loomadele kui ka inimestele. Lisaks on tõestatud, et pähklid aitavad alandada LDL-kolesterooli kontsentratsiooni.
0 comments
Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.