No Copy

©koduhaldjas.blogspot.com.ee. Toetab Blogger.

13 varianti, kuidas kasutada kohvi

by - kolmapäev, september 05, 2018




Kas te olete kunagi mõelnud selle üle, mida teha veel kohviga, kui ainult seda juua? Tuleb välja, et sellel ergutaval joogil on veel palju kasulikke omadusi. Pole uudiseks, et kohv on kogu maailmas miljonite inimeste lemmik joogiks. Kohv piimaga. Koorega, kuum, külm: võimalusi selle joomiseks on väga palju. Kuid lisaks tassitäie maitsva joogi valmistamisele võite kasutada seda ka muudeks otstarveteks…ja mitte kõik pole seotud köögiga.

Me koostasime nimekirja kohvi kasutamise võimalustest ja jagame nüüd seda teiega.

1.Lõhn teie kätele.

Mis võib vastu panna kohvi aromaatsusele? Peaaegu igaüks teab, et kui me möödume kohvikust siis tunneme kohvi lõhna, meie enesetunne paraneb automaatselt. Ent miks siis mitte kasutada kohvi käte lõhnastamiseks? Peale toitude valmistamist, mis sisaldavad sibulat, küüslauku ja teisi maitseaineid, mis jätavad tugeva lõhna ka peale käte pesemist, võime me võtta juba kasutatud märja kohvipaksu ja pesta sellega käsi. Loputage voolava vee all ja halvast lõhnast pole jälgegi.

2.Näomask.

Kohvil on peale meeldiva ja õrna lõhna omadusi, mis on kasulikud meie nahale. Kohv aitab vabaneda surnud naharakkudest, tuleb imeliselt toime kortsudega ja sisaldab antioksüdante. Sellel põhjusel on väga heaks ideeks kasutada kohvi jääke meie näol. Me võime kasutada kohvi üksi või siis luua sellest erinevaid maske.

Näiteks:
Lisake üks teelusikatäis soodat kohvipaksule, segage need omavahel, pange segu näole, hoidke seda näol 20min. seejärel puhastage nägu veega ja kandke peale niisutav kreem. Te märkate muutusi!

3.Neutraliseerib külmiku lõhnu.

Kõigil meil on juhtunud, et kala või siis vürtsid jätavad külmikusse tugeva lõhna. Kuidas seda probleemi lahendada? Sama moodi nagu kohv eemaldab ebameeldiva lõhna meie kätelt, suudab see samuti eemaldada ebameeldiva lõhna külmikust. Pange kohvijäägid tassi ja asetage tass külmikusse. Kohv tõmbab endasse tugevad lõhnad ja probleem ongi lahendatud.

4.Tselluliidi vastane.

Kaubanduses olevatel tselluliidi vastastel kreemidel on üks ühine koostisosa: kofeiin. Mõnikord selgub, et need kreemid on liiga kallid. Ja kui meil on kohvi kodus olemas, siis miks mitte seda ka kasutada? Te võite luua oma isikliku tselluliidivastase määrde, segades kohvi kookosõliga. Seejärel kandke see segu mõneks minutiks naha probleemsetele osadele, masseerige ja pärast peske maha. Kahtlemata on see tselluliidi eemaldamiseks palju odavam meetod ja peale selle saate kohvi taaskasutada.

5.Kirpude vastane.

Tuleb välja, et teie koer võib ka kasutada kohvi jääke. Kuidas? Kohvi tugeva lõhna pärast võib seda kasutada koduse meetodina kirpudest vabanemisel. Koera vannitamisel hõõruge teda kohvi jääkidega. See toob topelt kasu: eemaldab märja koera lõhna.

6.Annab juustele läike.

Lisaks tselluliidi ravimisele, võib kohv aidata hoolitseda juuste eest. Kofeiin annab teie juustele läike, vabastab väljalangemisest, stimuleerib kasvu, jättes selle juures juuksed pehmeks ja niisutatuks. Selleks, et kasutada ära kohvi eeliseid, tehke järgmist: valmistage kange kohvi, et katta sellega kõik juuksed. Laske sel jahtuda, seejärel kandke see pele ja juustele masseerivate liigutustega. Laske seista 20 min. seejärel peske. Te võite teha seda kodust maski üks kord nädalas.

7.Aiandus.

See kasutusvõimalus on üsna ootamatu on ju nii? Selgub, et kohvil on omadusi, mis rikastavad mulda. Sel põhjusel võib seda kasutada komposteerimisel, kuid siin on hoiatus: kohv ei tohi moodustada üle 20% kogu kompostist, muidu osutub efekt negatiivseks. Säilitades seda protsenti võite segada kohvi kompostiga ja nii moodi rikastada oma aia või taimede kasvuks vajalikku mulda.

8.Ajab ära soovimatuid kasse.

Kui teil on terrass või aed, siis on üsna tõenäoline, et teie aeda on külastanud ka hulkuvad kassid võõrastest majadest – ning mõni on uriiniga märgistanud teie taimi või siis lemmik kohti. Kohv – see on võimalus peletada eemale neid põhjustamata neile kahju. Miks? Kohvi tugev lõhn on kassidele ebameeldiv ja peletab neid eemale. Piisav on kui pustata kohvi ja tsitruselisi vajalikesse kohtadesse ja kassid lõpetada teie aia külastamise.

9.Koorimine.

Me oleme juba maininud, et kohvi omadusi kasutatakse tselluliidi raviks. Selgub, et kohv aitab ka eemaldada naha surnud rakke. Te võite valmistad oma isikliku koorimisvahendi: segage jahvatatud kohv (kas vana või siis värske) mõne tilga oliivi õli ja kandke see kergete masseerimis liigutustega nahale mida te soovite puhastada. Hoidke seda 15 minutit ja seejärel peske puhtaks.

10.Ümbritseva keskkonna lõhnastamine.

Kui ökoloogiliste deodorantide lõhnad teile ei meeldi või te ei taha oma kodust õhku täita keemiliste vahenditega, siis on heaks naturaalseks vahendiks õhu värskendamisel kohv. Kui see töötab teie külmikus siis töötab ka teie elutoas. Nailon sukka, mida te enam ei kasuta pange peotäis kasutatud või siis kuiva kohvi ja jätke see tuppa, mida te tahate värskendada. See kehtib ka teie auto või lauasahtli kohta. Jätke hüvasti keemiliste õhu värskendajatega!

11.Mööbli lakk.

Kohv on väga hea lakitud mööbli pindadele läike andmiseks. Kuidas seda tehakse? Selle asemel, et visata ära kasutatud kohvi paks, andke selle abil oma tuhmunud lakitud puitmööblile sära tagasi.

12.Kaunistamine.

Kas mulle tundub või on kohvioad ebatavaliselt ilusad? Kas need ei tõsta meie meeleolu? Te võite kasutada kohviubasid, selleks, et ehtida oma lemmik ümbrust. Ostke ilus läbipaistev nõu ja valage sisse kohvioad. Seejärel asetage valmis kujundus mööblile ( sellele mida poleerisite kohviga). Ja teil on meeldiv kujundus detail kodus.

13.Kulinaaria.

Kui teile meeldib kohvi juua, siis meeldib teile seda ka süüa. Loomulikult olete te juba proovinud kohviretsepte aga kui ei siis siin on mõned ideed:

*Kasutage lahustuvat kohvi tortidele ja dessertidele peale raputamiseks.
*Kasutage lahustuvat kohvi kreemide valmistamisel.
*Kasutage vedelat kohvi tortide või magusate küpsiste valmistemisel.

Ja on veel palju muid retsepte, mida te isegi ei kujuta ette.


You May Also Like

0 comments

Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.

Translate