No Copy

©koduhaldjas.blogspot.com.ee. Toetab Blogger.

29.09 Püha Miikaeli imedepäev

by - reede, september 28, 2018



Mihklipäev on peaingel Miikaeli nimepäev, mida tähistatakse 29. septembril. Püha Miikaeli ja Kõikide Inglite Püha, see on ka õigeusklikel kalendris eriline kuupäev. Sellesse päeva suhtutakse suure lugupidamisega. Miikael (heebrea keeles otsekui "Jumal", kreeka keeles Michaél, araabia keeles Mikal ja Mika´il) on üks peainglitest.

Piibli järgi on Miikael Iisraeli ning kristliku koguduse taevane kaitsja, taevavägede juht, õiguse ja kohtumõistmise, ent ka armu ja halastuse ingel. Koos teiste peainglitega kuulub ta kaheksandasse üheksast ingellike jõudude astmest ning on kõigi üheksa ingliseisuse patroon, headuse, aususe ja inimkonna hüvede eestseisja. Miikael, püha Miikael on Uue Testamendi tegelane, kelle võim oli nii suur, et ta võis isegi põrgust hingi päästa. Miikaeli kultus sai alguse idapoolsetes maades, kus ta oli haigete kaitsja. Ta on inimeste eestkostja Jumala juures, toetab surijaid ja juhib nende hinged taevasse. Käes hoiab Miikael saua - jumala käskjala sümbolit ja peeglit, mille kaudu saab jumalikku ennustusvõimet.
29. septembril palvetavad terve maailma preestrid kirikutes inimeste ja inimkonna päästmise eest.
Sellel päeval on tõenäolsus kohata imesid ja salapäraste seikluste tõenäosus on suurim. Kui te veedate õieti selle päeva, võite tuua oma ellu õitsengut ja õnne.


Mida on vaja teha Püha Miikaeli imedepäeval:

1.
Kui võimalik külasta mõnd kirikut. Kui ei soovi või ei saa minna, siis (palveta) soovi- ütle välja kõik oma soovid ja tahtmised. Neid võetakse kindlasti kuulda. Kindlasti süüdake peale soovimist valge küünal.
2. Sellel päeval on kõik teie mõtted ja sõnad märkimisväärse tähendusega. Nii et proovige oma sõnu jälgida ja parem on keelt hammaste taga hoida. Lõppude lõpuks kõike, mida te ütlete ja mida soovite,  pöördub tagasi teie juurde kolmekordsena. Nii hea kui ka halb. Seega tuleks juba vara hommikul häälestada ennast positiivsusele.

3. Kui te olete kellegagi tülis, siis on see parim päev ära leppida. Paluge andestust, kui olete kedagi on solvanud. Samuti on täna hea päev erinevate peres esinevate probleemide ja lahkarvamuste arutamiseks.

4. Ärge võtke ette suuri ja raskeid töid. Kui võimalik, siis lükake see teisele päevale. Sellise päeva tehtud töö "pudeneb käest" Te kulutate lihtsalt oma energiat ja võivad isegi tekkida probleeme. Samas võib tegeleda kõikide majapidamistöödaga.

5. Ära lasku konflikti. See toob sulle hädasid ja probleeme. Püüa tagasi hoida.
6. Kutsu oma sõpru külla või külastage oma sõpru ja lähedasi, võtke midagi külakostiks kaasa. See toob jõukust teie ellu.


You May Also Like

0 comments

Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.

Translate