No Copy

©koduhaldjas.blogspot.com.ee. Toetab Blogger.

PUUD KUI TERVENDAJAD

by - kolmapäev, september 26, 2018



Igal puul on oma energia, ja siis kui sa kallistad puud, hakkab tema energia puhastama sinu energiakanaleid. Ei tasu aga kohe metsa minna puid kallistama, sest erinevate puude energia on erinev ja osad puud annavad energiat ja teised võtavad seda.

Mõni puu on inimest otseselt aidanud või on puu juurde minnes lihtsalt kogetud lähedust, nagu oleks kokku saadud vana tuttavaga.
Puud võivad mõjustada inimese seisundit ning tervist koguni neljal moel: füüsilisel, emotsionaalsel, meelelisel ja hingelisel tasandil.
Peab märkima, et puudel on positiivne ja negatiivne bioenergia.
Niisiis, tutvume positiivsetega: kask, tamm, mänd, kastan, vaher, saar, pärn, paju – need just nagu toidaksid meid oma terve eluenergiaga.
Tutvume ka negatiivsetega: haab, pappel, kuusk, plataan, toomingas, sarapuu. Need puud võtavad energiat ära, kuid ka nemad on ravivate omadustega, nad võtavad ära valu, viivad välja haiget energiat.
Suurima energiapotentsiaaliga puuks peetakse tamme.
Tammele järgnevad okaspuud (eriti mänd), siis vaher, kask ja pihlakas. Tamme energia on “kerge”, männi energia “raske”, kask annab energiat aga vaid neile, kes on temaga sõbraks saanud…
On energiaandjad ehk doonorpuud ja nn vampiirpuud, kes võtavad energiat, kuid see ei tähenda “halbasid” puuliike, vaid seda, et need puud (nt haab, pappel, pihlakas, sirel) võivad inimeselt haigusi ära võtta.

Energeetiliselt väga võimas puu on see, kes kasvab teistest eraldi 6-10 meetrit eemal ja kõrval pole teisi puid. Kui aga puud on üksteise kõrval, on nende energiatase madalam. Selleks, et ennast aidata ja laadida, peab inimene õppima oma intuitsiooni usaldama. Kui oled närvis ja kurnatud või kui kehas on põletikulised protsessid, siis lon vaja liikuda puu põhjapoolsele küljele, nõjatuda seljaga vastu puud, lase käed alla ja puuduta kätega puud.


Puude bioloogiliselt aktiivsed kellaajad.

Kask- lohutaja, tasakaalustaja
Puhkeperiood kella 3 – 4-ni.
Aktiivsus kell 5-9.
Kase energia on pehme, rahustav. Suru ligi, nuta end välja ja stress ongi läinud ja inimene rahuneb.

Tamm- energia tasakaalustaja, aitab ravida epilepsiat
Kell 15-17: rahulik periood.
Kell 21-3: aktiivne aeg.
Energia on võimas, valitsev. Tammele me igas olukorras ei lähene. Ärritatud, tigedas meeleolus ei maksa tema juurde minnagi. Enne tuleb männi või sarapuu juures ära käia, alles siis ligineda tammele.

Mänd-  ravib depressiooni ja tõstab toonust
aktiivne aeg kell 21-07 Nagu kõigile okaspuudele omane, pole männi aktiivsus pidev. Kuid tema energia on võimas: ta võtab ära depressiooni, võttes inimese psühhoemotsionaalse löögi enda peale.

Vaher- tugeva energiaga rahustaja
 Kell 4-5: rahulik periood.
Kell 7-10: aktiivne periood.
 Energia on pehme, lõdvestav, viib inimese energeetilise energia tasakaalu. Kaetamisest on kõige parem lahti saada vahtra all.

Saar - puhta energiaga, ravib psühholoogilisi haigusi
 aktiivne kella 11- 13
Energia on puhas, peen. Puhastab hästi inimese energeetilist välja, tasakaalustab psüühikat. Saare all on hea mediteerida: tähelepanu kontsentratsioon on tugev. Teda on kerge ära tunda tiivuliste seemnete järgi.

Pärn- annab rahu
kell 14 - 20 aktiivne perioodKella 6 - 7vahel on puhkeperiood.
 Energia on pehme. Tunda on soojust ja rahu: mitte juhuslikult ei peetud Hiinas pärna „unustuste puuks“.

Paju- Valu leevendaja ja energiat andev
Puhkeaeg kl. 02-03
aktiivne periood 18 - 21
Energia pehme, rahustav, taastav. Siin kaob kurjus ja väsimus. Paju energia võtab ära peavalu, viib kogu organismi harmooniasse.

Pappel. Väsimuse võtja ja jõu andja
Kl. 04-05 rahulik periood,
aktiivsus kl. 15-18.
Energia on ühtlane, täpne, mõõdukas, sunnib mobiliseerima jõudu vajalikus suunas, teeb psüühikale korrektsiooni. Kallistage paplit mõni minut ja väsimus kaob. Kuid kaua tema all seista ei maksa: siis hakkab pea ringi käima, s.t toimub energia äravool.


You May Also Like

0 comments

Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.

Translate