No Copy

©koduhaldjas.blogspot.com.ee. Toetab Blogger.

Must lagi on meie toal ehk kuidas ma remonti tegin

by - reede, september 07, 2018



Alustaks siis sellest, et august oli päris tegus kuu ja seda täiesti ootamatult ja asjade kokku juhtumuses st. mitte ette planeerides. Minu Fb ja blogi lugeja kindlasti märkas, et minu postitused olid ehk veidi harvemad, kui tavaliselt. Sellel oli üks tõsine põhjus - ootamatu remont!Ja täpsemalt mitte ette planeeritult vaid see lihtsalt kujunes nii, et pidime hakkama ise remonti tegema!


Aastatega oli elutoa lagi ja seinad mustaks ja tahmaseks läinud ja see suisa nõudis asjasse sekkumist. Algul sai proovitud pesta- no nagu näha, siis sellest head nahka ei tulnud ja tulemus oli jubedam kui enne :D


 Kuna laed olid korralikust kaminaga kütmisest tahmased ja mustaks tõmbunud, lisaks eelmistest töömeestest pahteldatud ja mitte lihvitud osad, pluss praod mida vaja parandada. Kokkuvõtteks erinevat värvimisele eelnevat tööd oli päris palju.
Siis organiseerisime maalri, kes tuleks ja võtaks töö ette ning teeks selle korda. Leidsime suisa kaks tegijat, üks tuli, käis vaatas ringi jaa.... ütles lõppkokkuvõttes tööst ära, kuna töömaht oli päris suur nii 3 nädala jagu ja tal pole selleks aega (kuna tal veel teinegi töö teha). Teine maaler pidi alles saama oktoobris tulla...


Olime kui lõhkise küna juures, suur tuba oli nii jube - nu  kole nigui öö :D (eks vaata ise piltidelt)oli vaja teha. Võtsime mehega otsuse vastu - proovime ise, sest julge hundi rind on haavleid täis :)
Laotasime vaiba st kiled maha ja kappasime mehega poodi pahtlite ja värvide järgi.


Nagu eelnevalt sai kirjutatud, siis algselt polnud see nii mõeldud, et meie remontima hakkame, kuna pole mingeid seinu ega lagesid värvinud ja puudus mingigi ettekujutus kuidas töö ilus välja jääks. Aga selleks ju sõbrad ongi, meenus kuldsete kätega hea tuttav, kes on palju ehitanud ja remontinud, armas Meelis kes andis näpunäiteid millega ja värvida ja väiksemaid nippe, mis tuleb tähele panna. Siinkohal etteruttavalt tänud ette.
Poest vajalikud asjad ostetud polnud enam pääsu, remondi riided selga ja tööle. Pidasime mõttes plaani, et hea kui eeltööd ise saame tehtud, et kui jänni jääme, siis lõpu värvimise võtame ikka maalri peale.
Ma arvan et on igav hakata täpselt kirjeldama tööde käiku, kuid oli paras hulk päevi mis sinna läks. Pahteldasime, lihvisime, kuivamine ja jälle kõik otsast peale, sest neid kohti oli ikka omajagu.
Aga hakkas looma ja polnudki nii hull.
Siin siis juba esimesed paar korda värvi värvi lael peal.


Kuna vaatasime, et polegi nii hull see lae värvimine ja lõpptulemus jäi ilus ühtlane, polnudki meile maalrit enam vaja. Ning kuna jäime tööga rahule julgesime ette võtta isegi seina värvimise.
Siin alumisel pildil on isegi näha kui kenasti on eeltöö- pahteldamine jne. Kes see ikka koera saba liputab, kui mitte ise...


Seinavärvi valiku langetasin ostetud tapeedi järgi. Päris kõiki seinu ei tahtnud enam ära värvida ja tapeet annab toale rohkem hubasust juurde.
No nii, kui kruntvärv sai seina siis kukkusime südamevärinaga seinu värvima, sest kartus oli, et äkki jäävad seinad triibulise, kuid hirm oli asjata, sest tulemus tuli väga hea.


Seinad värvitud  tuli tapeetimise osa- no seda tööd olen enne ikka mitu korda teinud, sai seina.


Ja lõpptulemus siis sai selline. Kuidas meeldib :P
Kokkuvõtvalt nagu minu sõbranna tavatseb ütelda - kätte võtmise asi. Kokku läks siis suure toa remont 11 päeva.
Tuleb välja, et tõesti, saime ise hakkama ja pole vajagi kalleid maalreid tellida.


NB! Tegelikult remont läks edasi ja sujuvalt sai ka esikut remonditud ja kööki tuunitud. Kuid sellest siis teinekord pikemalt.

You May Also Like

0 comments

Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.

Translate