No Copy

©koduhaldjas.blogspot.com.ee. Toetab Blogger.

14 huvitavat fakti punapeade kohta

by - esmaspäev, november 04, 2019



Punane juuksevärv on maailmas kõige haruldasem.14 huvitavat fakti punapeade kohta.

1. Kas teadsite, et punapeade kontsentratsioon on suurim Šotimaal (13%), millele järgneb Iirimaa (10%)? Ainult 2% maailma elanikkonnast on punased juuksed!

2. Punapead on valu suhtes eriti tundlikud ja punaseid juukseid põhjustava geenimutatsiooni (MC1R) tõttu on see sama valuretseptoritega seotud geen. Selle tulemusel vajavad punapead hamba- ja meditsiiniprotseduuride jaoks rohkem anesteesiat.

3. Uuringud näitavad, et paljud punapead on tõenäoliselt vasakukäelised.

4. Punapead ei lähe tõenäoliselt halliks! Nad võivad minna blondiks või isegi valgeks, kuid mitte halliks. Selle põhjuseks on asjaolu, et pigment lihtsalt aja jooksul tuhmub.

5. Kas olete kunagi märganud siniste silmadega punapead? Punapeadel on äärmiselt harva sinised silmad, kõige tavalisem silmavärv on pruun.

6. Arvake ära, kes veel peavad punapead atraktiivseks? Mesilased! Jah, seda on uuringud tõestanud.

7. Blond Marilyn Monroe oli tegelikult hoopis punapea.

8. Tervise poolest on punapeade jaoks häid uudiseid. British Journal of Cancer avaldas uuringu, mis tegi kindlaks, et punaste juustega meestel on eesnäärmevähk 54% väiksem kui pruunidel või blondide juustega inimestel.

9. Punapead varastasid põrgutule! Hitler keelas punapeadel omavahel abielluda...kuna ta kartis nende "kuratlikke" järeltulijaid. Sajad punapead surid lihtsalt seetõttu, et uskumuste järgi olla nad varastanud põrgutule.

10. Roomlased pidasid punapäiseid orje väärtuslikemaks.Neid peeti tugevateks ja sihikindlateks ning punapäised orjad olid kallimad kui tavalised orjad. Mõnikord vangid värvisid oma juukseid, et saaksid lisatähelepanu ja paremat kohtlemist. 

11. Punapäid saadab ebaõnn.Vanas Egiptuses ohverdati puunapäid, et teha lõpp õnnetustele, näljale, vaesusele vms. Kas kujutad ette, et sind tapetakse ohvririituse ajal lihtsalt seetõttu, et sündisid “vale” värvi juustega?

12. Punapeadel on keskmiselt vähem juuksekarvu. Brünettidel on keskmiselt 140 000 karva, blondidel 110 000 ja punapeadel 90 000.

13. Inglise keeles tähendab sõna "Russia" ehk Venemaa tõlkes punaste maad. Venemaal Kazani regioonis on tõepoolest suur osakaal punapäiseid inimesi– üle 10% elanikkonnast.

14.Punapead ei suuda omandada piisavalt D-vitamiini, sest neil on kehas vähe melaniini. Seega, kui on vähe valgust, toodavad nad seda ise.

Punapead on nii toredad, et üle maailma peetakse neile pühendatud päeva
5. november


You May Also Like

0 comments

Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.

Translate