No Copy

©koduhaldjas.blogspot.com.ee. Toetab Blogger.

Imemaitsvad sõrnikud

by - esmaspäev, november 25, 2019



Koostis:

sõredat kohupiim- 900 g (vähemalt 10% rasvasisaldusega)

suhkur - 4-6 supilusikatäit,

1 muna

70-75 g manna

vanilli maitse järgi

õli

Valmistamine:

Võta kogu kohupiim ja pane marli sisse, see on vajalik selleks, et kogu vedelik sealt välja tuleks. Võid ka pigistada. Kohupiim peab jääma sõre ja kuiv.
Nüüd võtame 1 muna ja lisame kohupiimale. Lisa juurde suhkur ( mina panin 4 sl) kui on hapu maitsega kohupiim siis võib suhkurt olla rohkem ja vanilje ning manna ( manna peab vaatama samuti sõtluvalt kohupiimast, kui see on rasvane, siis läheb ka manna rohkem).
Taigen on valmis siis kui lusikaga kätte võttes saab seda vormida ja ta ei jää käe külge. Kui teda vormida ei saa, on temas liiga palju niiskust. Siis võib lisada manna, kuid ka mannaga ei saa liialdada, set taigen jääb liiga kõvaks ja sõrnikud ei tule nii maitsvad.
Jätame taigna toatemperatuurile seisma 15 minutiks, et manna läheks paisuks.
Peale seismis hakkame sõrnikuid vormima. Hea on teha silikoon alusel- ei jää kinni. Kui teha tavalise laua peal tuleb lauale puistata jahu.
Rulli taignast vorstike, ca 5 cm läbimõõduga. Lõikame vorsti otsast 3 cm suuruseid rõngaid. Need peaksid umbes kaaluma 50 gr.
Pane lauale kerge kiht jahu ja tõsta sõrnik ühte lõikeotsapidi jahu peale seisma ja vormime sõrnikust ühtlase lameda koogi.
Võta pann ja lisades veidi õli hakkame sõrnikuid praadima. Vaata et tuli ei oleks liiga suur, et kohupiim küpseks korralikult läbi, mitte ei läheks põlema.

Vaata ka videot - VIDEO




You May Also Like

0 comments

Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.

Translate