No Copy

©koduhaldjas.blogspot.com.ee. Toetab Blogger.

5 põhjust meloni tarvitamiseks

by - kolmapäev, august 23, 2017



Kas teadsid, et melonil on uskumatult võimsad raviomadused! Siin on 5 põhjust selle tarvitamiseks!

Kantaluup melon või muskusmelon – on melon, mis kuulub kõrvitsaliste sugukonda. See kantaluupmelon on rikas toitainete poolest, sisaldades endas antioksüdante, kiudaineid, foolhappe sooli, vitamiine A, C, K ja mineraale, samuti vaske, magneesiumi ja kaaliumi. On üllatav, et kausi täies melonis sisaldub 1,5 grammi valku. See sisaldab endas suurtes kogustes paljusid vitamiine ja mineraale, selliseid nagu tsink, vask, mangaan, seleen, fosfor, kaltsium, magneesium, koliin, niatsiin ja vitamiin K. Kantaluup melon tugevdab immuunsus süsteemi, eemaldab organitest mürke, niisutab sügavuti ja muudab organismi aluseliseks.

Siin on 5 peamist põhjust, mis süüa kantaluup melonit!

Tugevdab immuunsust

kantaluupmelon – suurepärane antioksüdantide ja karotiini allikas, mis parandavad immuunsust ja kaitsevad keha infektsioonide eest. Peale selle, sisaldab see C vitamiini, mis toimib profülaktikana vabade radikaalide vastu igasuguste tervise probleemidega võitlemisel. See soodustab samuti valgete vereliblede moodustamist, mis hävitavad baktereid ja viirusi.


Suurepärane polüfenoolide allikas

Kantaluupmelon on rikas karotenoidide kui ka ksantofülli poolest, mis on kaks unikaalset fütotoitainet. Need antioksüdantide tüübid on suurepärased abimehed neurodegeneratiivsete haiguste, vähi ja südameveresoonkonna haiguste puhul.


Toitainete rohkus haigustega võitlemiseks


Nagu eespool mainitud, on kantaluup hämmastav toitainete alikkas haigustega võitlemiseks. Tal on kasulikud raviomadused, nagu valuvaigisti, põletikuvastane, antioksüdantne, vabade radikaalide puhastamine, antitrombotsiitne, haavandite vastane, vähi vastane, antimikroobne, maksa kaitsev, diureetikum, diabeedi vastane, parasiitide vastane ja immuunsust aktiviseeriv. Seega tundub, et kantaluupmelon sisaldab endas suurt hulka raviomadusi.


Ennetab vähki

Kantaluup on võrreldes teiste puuviljadega parim A vitamiini allikas.Tegelikult sisaldab ½ keskmise suurusega melon umbes 3500IU. See vitamiin on kõige võimsam vähivastane vitamiin, mis on võimeline takistama vähirakkude arengut. Vastavalt uuringule, mis on avaldatud ajakirjas „ Journal Nucleic Acids Research“, on tugev seos eesnäärme vähi ja A vitamiini metaboliidi vahel, mida tuntakse ka nagu retinohappena.


Muudab keha aluseliseks

Kantaluupi peetakse leeliseks, kuna tema PH sisaldus on umbes 8,5. Seega aitab ta eemaldada happeid ja toksiine organismist. Paljud uuringud on näidanud, et happe ph on seotud vähiga, Kuna vähi rakud vohavad sellises keskkonnas. Vähirakud toodavad piimhapet, mis omakorda teeb organismi veelgi happelisemaks. Seega kui teil on vähk on teie ph tase madal aga organism on happeline, seepärast on keha leeliseks muutmine esmatähtis.


You May Also Like

0 comments

Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.

Translate