Mulle meeldib küpsetada, kuid tainas keefiriga pirukate jaoks, mille ma leidsin internetist, ületas kõik ootused.
Sellest taignast saavad imelised pirukad: kerged, õhulised, jäävadki selliseks ja teisel päevalgi,
Muidugi kui enne ära ei sööda :)
Täidiseks võib olla ükskõik mis: hakkliha, hautatud kapsas, moos. Kõik sõltub teie fantaasiast.
Koostis
Keefir – 500ml
Jahu – 800gr
Muna – 1tk
Taimeõli – 50ml
Või – 40gr
Suhkur – 2 supilusikat
Sool – 1 tl
Sooda – 1tl
Valmistamine
Valage kaussi keefir, lisage muna, sool, suhkur, sooda ja segage kuni saavutate ühtlase massi.
Jätke seisma 5 minutiks, seniks kuni taina peale ilmuvad mullikesed.
Valage saadud tainasse taimeõli.
Eraldi kausis segage jahu koos toasooja võiga ja lisage sinna keefiri segu.
Lisage veel jahu niipalju kui tainas vajab.
Valage tainas jahuga puistatud lauale. Sõtkuge seni kuni tainas saab pehme, elastne ja ei jää enam käte külge.
Jätke tainas, rätiku alla seisma 30 minutiks.
Kiire tainas keefiriga on valmis. Nüüd veel pisut kas siis küpsetada pirukaid või teha pizza.
Ja- ja, see tainas sobib igasuguste küpsetiste jaoks!
Head isu!
0 comments
Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.