Napsused kurgid ehk kurgid viinamarinaadiga
Üks põnev kurkide säilitamisviise ja nagu nimigi ütleb sisaldab antud marinaad puhast viina. Usun, et need kurgid aitavad hästi just haiget pead parandada :D
Vaja läheb:
Värskeid kurke paremad on väikesed
mustasõstra- ja kirsilehti
tillivarsi koos õisikutega
Marinaad:
1 l vett
2 sl soola
1 sl suhkrut
10 pipratera
1 loorberileht
1,5 sl 30% -list äädikat
1,5 sl viina
Kõigepealt steriliseeri purgid, muidu ei säili ükski hoidis :)
Tee valmis marinaad pane korra keema ja viin lisa viimasena juba valmis marinaadile.
Võta kurgid ja aseta purki koos mustasõstra- ja kirsiehtede ja tillivartega.
Kurkide peale valada kuum marinaad.
Purgid suletakse kohe õhukindlalt. Seejärel pööratakse kummuli- kaanega alaspidi ja kaetakse tekiga.
Lasta niimoodi seista üleöö. Peale seda võib viia juba jahedamasse ruumi.
0 comments
Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.