Kirssidega kook keefiri taignal
Kui teil on külmikus vähe toiduaineid ja klaas keefiri, ja te tahaksite midagi maitsvat, siis valmistage kirsi kooki keefiri taignal. See on kerge mahlane tänu mahlastele marjadele. Kui teile meeldivad kirssidega koogid, siis see lihtne retsept on teie jaoks.
Seda lihtsat kooki kirssidega kefiiri taignal valmistate te kergesti kodustes tingimustes ja seda vaid väikeses koguses toiduainetest. Võib kasutada nii konserveeritud kui ka külmutatud kirsse. See kook aitab alati hädast välja.
Koostis:
Kirsid – 250gr
Keefir – 1 klaas
Muna – 3tk
Jahu – 160gr
Küpsetuspulber – 8gr
Suhkurt – 200 gr
Või – 10gr ( vormi määrimiseks )
Tuhksuhkur – 20gr (peale puistamiseks)
Valmistamine:
Esimese asjana lülitame sisse küpsetusahju, et see kuumeneks 180 kraadini.
Kui kirsid on konserveeritud, siis tuleb need valada sõela sisse, et mahl ära voolaks.
Munad vahustame suhkruga. Lisame keefiri ja segame.
Vähehaaval puistame sisse jahu ja küpsetuspulbri.
Tainas peaks tulema selline nagu paks hapukoor.
Tordivorm määrida võiga, või siis panna vormi sisse küpsetuspaber ja sellele kallake sisse taigen.
Peale pange kirsid.
Küpsetage ahjus 45min.
Võtke vormist välja ja puistake peale tuhksuhkur.
Kook on valmis!
0 comments
Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.