No Copy

©koduhaldjas.blogspot.com.ee. Toetab Blogger.

Valge šokolaadi-vaarika juustukook domino küpsisepõhjaga

by - laupäev, juuli 07, 2018


Domino küpsistest tehtud koogipõhjaga imemaitsev juustukook.

Vaja läheb:

Domino (OREO) 1 pk
1spl suhkrut
1,5 tl maisitärklist
80ml külma vett
350ml värskeid või külmutatuid vaarikaid
340g toorjuustu
70g suhkrut
1 muna
1 munavalge
1tl vanilliekstrakti
1,5 tl sidrunimahla
170g valget šokolaadi
60ml vahukoort
1 ilma nõelata süstal


Eelsoojenda ahi 165 kraadini. Purusta küpsised ning vooderda koogivorm. Väiksel pannil sega kokku 1spl suhkur ja maisitärklis. Sega juurde vesi ning vaarikad. Küpseta keskmisel temp. Tihedalt segades kuni segu hakkab keema. Lase segul keeda 5 minutit, samal ajal segades ning vajadusel temeratuuri alandades, kuni segu on paksenenud. Eemalda pliidilt ning lase segu läbi sõela, et eemaldada seemned.
Suures kausis mikserda kokku toorjuust ja ülejäänud suhkur, kuni segu on kohev (umbes 1 minut). Lisa muna ja munavalge. Samuti ka vanilliekstrakt ja sidrunimahl.
Sulata šokolaad koos vahukoorega vesivannil. Lisa sulanud sega toorjuustusegule juurde ning sega läbi.
Lisa umbes 160g toorjuustusegust küpsisepõhjale ning aja ühtlaselt laiali. Nirista peale 2spl vaarikasegu. Vaikselt vala vaarikasegu kihile peale ülejäänud toorjuustusegu (vaarikasegu kiht ei tohiks läbi paista). Täida süstal vaarikaseguga ning tee koogile täpid ringikujuliselt (soovitatavalt keskel väiksemad, väljapoolt suuremad). Hambatikuga tõmba läbi täppide, alustades keskelt, et tekiksid südamed. Ära tõsta tikku ennem välja, kui oled lõpetanud.
Küpseta kooki 40 minutit, siis keera ahi välja, aga jäta kook aju 5 minutiks. Seejärel võta kook ahjust välja ja lase jahtuda. Kata kook pealt ning jäta külmkappi 6 tunniks. Võid ülejäänud vaarikasegu kasutada serveerimisel .




Pilt: tumblr

You May Also Like

0 comments

Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.

Translate