No Copy

©koduhaldjas.blogspot.com.ee. Toetab Blogger.

12. august - ülemaailmne elevantide päev

by - pühapäev, august 11, 2024

 


Elevandid on intelligentsed. Nad on perekesksed. Neil on suurepärased mälestused. Nad on võimelised tundma mitmesuguseid sügavaid emotsioone, alates intensiivsest leinast kuni rõõmuga piirneva rõõmuni, aga ka empaatiat ja vapustavat eneseteadvust. Nad loovad keerulisi, toetavaid ühiskondi, mis sarnanevad meie omaga.

Võttes arvesse seda kõike ja palju-palju muud, siis mida elevantide juures mitte armastada? Sellegipoolest tapavad ahned salakütid igal aastal jõhkralt lugematuid elevante nende elevandiluu pärast, kes jätavad seejärel nende korjused päikese kätte mädanema.
2012. aastal Elephant Reintroduction Foundationi asutatud päev on pühendatud elevantide säilitamisele kogu maailmas. Elevante on kahte liiki, Aafrika ja Aasia elevante. Viimane on ohustatud, elevandiluuga kauplemise ja elupaikade kadumise tõttu on loodusesse jäänud alla 40 000 isendi.
Teadlased avastasid aga, et mõned elevandid arenesid salaküttimise tõttu ilma kihvadeta. Mosambiigis, kus elevandiluukaubandus rahastas kodusõda, andsid kihvadeta ellujäänud selle omaduse edasi oma tütardele!

You May Also Like

0 comments

Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.

Translate