No Copy

©koduhaldjas.blogspot.com.ee. Toetab Blogger.

16. august - Ülemaailmne bratwursti päev

by - neljapäev, august 15, 2024


Vorstisõbrad, palun valmistuge 16. augustiks – ülemaailmseks bratwursti päevaks. Tüüpiliselt saksapärane bratwurst on tugevalt vürtsikas vorst, mida on gastronoomias kasutatud alates 14. sajandist , umbes 1313. aastast. Neid peetakse pigem suupisteks kui terveks toidukorraks. Igal piirkonnal on oma bratwursti valik, üle 40 erineva vorstitüübiga, ainult Saksamaal.

Kuigi on kindel, et me kõik oleme meie päevil omajagu vorste söönud, eriti seda vähesündinud töödeldud liha ümbrist, mida tuntakse frankfurteri nime all, ei ole kõigil olnud naudingut bratwursti nautida. Bratwursti valmistatakse tavaliselt sealihast, kuid tegelikult saab seda valmistada ka mis tahes lihast ning ülemaailmne bratwursti päev tähistab igat sorti, mida võite ette kujutada.
Bratwurst on tugevalt vürtsikas vorst, mida kiputakse nautima kas eraldi hapukapsa kõrvale. Sõna bratwurst tuleneb kahest saksakeelsest sõnast. Sõna vorst on "wurst" ja siis "braten" tähendab praadima.
Need vorstid on tavaliselt valmistatud veise-, vasika- või sealihast. Need vorstid on nii populaarsed, et nende auks on korraldatud isegi festivale ja enamikule meeldib bratwurste külma õllega maha pesta.


You May Also Like

0 comments

Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.

Translate