Astelpaju - pühade viljadega põõsas
Astelpaju- armastage tema vilju!
Esimesena mainiti astelpalu tiibeti meditsiinitekstides kaheksandal sajandil ja kasutati seda veel vanas Hiinas ravimina.
Astelpaju sisaldab rohkem kui 190 toitainet, seepärast nimetatakse astelpaju vilju „pühadeks viljadeks“!
Siberlased kasutavad astelpaju hellitava nimetusega -“siberi ananass”.
-Astelpaju viljas on C vitamiini 10 korda rohkem kui sidrunis
-Astelpaju juured sisaldavad väga palju serotoniini ( õnnehormooni) – 100 korda rohkem kui banaanides ja šokolaadis;
-Astelpaju oli üks esimestest peale valge marani juuri, mida kasutati Tšernobõli katastroofi ohvrite ravimiseks;
-Astelpaju talub 40 kraadiseid külmi, samuti ei kuiva ta ära pikaajalisel põuaperioodil;
-Astelpaju õlil on põletikuvastane ja antibakteriaalne toime, stimuleerib pehmetes kudedes taastumisprotsessi, takistab diabeedi, ateroskleroosi, nahahaiguste arengut;
-Astelpaju seemnete leotis – on hea lahtisti.
Astelpajuõli – on suurepärane vahend norskamise vastu! Piisab kui te iga päev tilgutate ninna ühe tilga astelpaju õli. Astelpaju puhastab nina kanalid, leevendab põletikku ja vabastab nakkustest. Juues igapäevaselt astelpaju morssi või teed tugevdate oma immuunsussüsteemi, parandate nägemist, puhastate maksa ja takistate vananemisega seotud kortsude teket. Astelpaju marjade igapäevane söömine aitab puhastada veresooni, normaliseerida kopsude ja südame tööd. Peale selle on see lihtne harjumus ka vähivastane ja haavandtõve vastane profülaktika ning samm ennetada insulte ja infarkte.
0 comments
Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.