Tort piimaneiu ehk „Milchmädchen“
See tort tuli meile Saksamaalt, seal armastatakse seda maiust väga ja iga pere peab traditsiooniks valmistada seda torti pühadeks. Otsetõlkes peaks selle tordi nimi olema - lüpsja või lüpsinaine, kuid see ei kõla kuigi ahvatlevalt, nii ma muutsin veidi nime :)
Proovige ka teie seda valmistada ja te saate kiiruse ja lihtsuse osaliseks ja mis on võrratu maitsega!
Koostis:
Kondentspiim – 360gr.
Muna – 2tk suurt või 3 väiksemat
Jahu – 1 klaas.
Küpsetuspulber või sooda – 1tl.
Kreem:
Vahukoort 35% - 400ml.
Puudersuhkurt 100 gr- 150 gr(pane nii palju kui magusat soovid)
Rammusam variant
Vahukoort 35% - 400ml.
pool purki kondenspiima
100 gr võid
Kate
šokolaadi 75 gr
Võid 50 gr
Purustatud pähkleid või mandleid kaunistuseks
Tordi valmistamine:
Esmalt segame kondentspiima munadega, siis lisage jahu. Sellest saab tainas.
Paneme taina 20 minutiks kõrvale. Kui aeg on möödas, siis paneme küpsetuspaberiga vooderdatud vormi kaks lusikatäit tainast ja surume ühtlaselt laiali.
Küpsetame 6-7 kihti.
Kihte küpsetame 190 kraadi juures 5 – 8 minutit.
Valmistame kreemi tordi jaoks: rõõsakoore vahustame suhkruga mikseri maksimaalsel kiirusel, vahustame kõvaks vahuks.
Määrime kihid kreemiga, viimasele kihile ära kreemi pane. Asetame tordile raskuse peale, seejärel pane peale 30 minutiks külma. Tõsta välja ja kaunista pealt kas järgi jäänud kreemiga või kasuta rammusamat varianti.
Rammus:
Sellel ajal kui tort on külmikus, sulata šokolaad võiga. võta külmikust tort ja vala tort šokolaadiga üle, lisa pähklitükid.
Jätame tordi ööseks külmikusse.
Vaata ka videot.
0 comments
Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.