No Copy

©koduhaldjas.blogspot.com.ee. Toetab Blogger.

Jäätis vaid kahest komponendist

by - reede, juuli 14, 2017


Omatehtud jäätis on parem kui mis tahes poejäätis!
Omatehtud jäätis on palju siidisema maitsega, kui poe omal.

Retsept

400 ml vahukoort (35%)
1 purk suhkruga kondenspiima

+Erinevad lisandid:

Vaarika-või mustsõstramoos
Röstitud kookoshelbed
Värsked maasikad, vaarikad või mustikad
Rosinad/ rummirosinaid
Nutella
Lahustuv kohv (pool Nescafe 3 in 1 pakist)

Vahukoor tuleb vahustada üsna tugevaks vahuks, aga siin on omad riskid, kui vaht on liiga nõrk, siis kondenspiim teeb segu jälle vedelaks ja kondenspiim vajub külmumise ajal põhja. Mida tugevam vaht, seda rohkem rasv eraldub ja siis jääb süües rasvakiht suulakke.
Kui vahukoor on vahtu aetud, tuleb kondenspiim õrnalt sinna juurde segada - hästi vaikselt ja õrnalt. Nüüd siis ongi jäätise põhi valmis.



Lisandid annavad jäätisele värvi ja huvitavama maitse
Jäätisemassi sisse võib lisada vaarika– või mustasõstramoosi. Või ka terveid/tükeldatud marju. Lisaks võib röstida ka kookoshelbeid - need lähevad ilusaks kuldseks ja jäätis tuleb ilus ja õhuline.
Veel võib jäätise hulka lisada õrnalt segatud Nescafe 3 in 1 pakist umbes pool pulbrit.
Kui jäätisemass on valmis, tuleb see karbiga sügavkülma panna ning seda pole vaja vahepeal segamas käia.
Külmas soovitavalt jäätis hoida 6-8 tundi, siis on ta juba läbi külmunud, aga ka veel pehme -see oleneb juba karbist.

Kui jäätist väikeste portsjonite kaupa teha näiteks plastmassist viinapitsidesse ja väike plastmasslusikas sisse torgata, läheb vähem aega, sügava karbiga läheb jälle natuke rohkem aega.
Üle nädala ei soovita ta jäätist külmikus hoida, sest koor võtab ruttu külmkapis olevad lõhnad endale külge ja jäätis kaotab oma värskuse.
Täiskasvanud võivad lisada jäätisesse ka mõnda koorelikööri. Ma pole ise proovinud, aga legend räägib, et lusikatäis viina või mõnda muud alkoholi teeb jäätise eriti õhuliseks. Ilma et jäätises oleks tunda alkoholimaitset.
Marju ja vedelikke ei soovita ta jäätise sisse enne külmutamist panna, sest marjad kipuvad «lumeks» minema ja kristallid pole süües head.


You May Also Like

0 comments

Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.

Translate