Mustika-vaarikapirukas ehk KUNINGANNAKOOK
Imelihtsalt valmiv ja maitsev südasuvine kook lihtsalt viib keele alla. Põhjanaabrid kutsuvad hellitavalt mustika-vaarika kooslust "kuningannaseguks" ja mustika-vaarikamoos on kuningannamoos.
Siit on tuletatud ka antud koogi nimi.
RETSEPT:
Põhi:
100 g võid
85 g suhkrut
1 muna
150 g nisujahu
1 tl küpsetuspulbrit
Kate:
300 g vaarikaid ja mustikaid
250 g maitsestamata jogurtit
1 tl vanillisuhkrut
1 muna
40 g suhkrut
VALMISTAMINE
Võta või välja kuni ta muutub pehmeks. Sega kokku omavahel kõik kuivained.Seejärel vahusta toasoe või suhkruga kreemjaks. Lisa muna ning omavahel segatud kuivained. Sega, kuni saad ühtlase taina. Kata Ø 24 cm pirukavormi põhi ja servad tainaga. Võid ka panna küpsetuspaberi.
Puista taignale peale marjad. Sega ülejäänud katteained omavahel ning kalla saadud segu marjadele.
Tõsta pirukavorm eelsoendatud ahju.
Küpseta 200-kraadises ahjus ca 30 minutit.
PS! Kui sa kasutad sügavkülmutatud marju, siis on need vaja eelnevalt kokku segada 2 tl kartulitärklisega.
Pilt- trio-mia.livejournal.com
0 comments
Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.