No Copy

©koduhaldjas.blogspot.com.ee. Toetab Blogger.

MAHE ADŽIKA PARIKAST JA TOMATITEST

by - teisipäev, juuli 04, 2017



See ei ole vürtsikas adžika, aga meeldivalt pikantne ja küüslaugu lõhnalõhnaline. Võimalik, et see on pisut pehmem kui tavaline adžika, kuid see annab talle lihtsalt eelise. Seda adžika retsepti pipra ja tomatitega proovisin ma restoranis, kus talvised hoidised tehakse neile tellimise peale. Suure vaevaga sain selle retsepti, kuigi olin selle saamiseks kõigeks valmis, kuna see maitses mulle väga!
Siin ongi see salapärane retsept.

Koostisosad

3 kg - punane magus pipar ehk paprika
3 kg - tomateid
4 tk - Küüslaugupead
Sool – 3 supilusikat
Suhkur – 2 supilusikat
Sidrunihape – 0,5 teelusikat
5-6 tk - Musta terapipart 

 Valmistamine

Pipar ilma seeneteta ja varteta ning tomatid pesta ja kuivatada ning lõigata neljaks tükiks.
Puhastage küüslauk, peske ja hakkige peeneks või pressige läbi küüslaugupressi.
Pipar koos tomatitega lasta läbi hakklihamasina ja segada.
Saadud pipra ja tomati segu panna email potti, kuumutada keemiseni, lisage sool, suhkur, sidrunihape, must terapipar ja keetke veel 10 minutit.
Keetmise lõpus lisage küüslauk.
Pange saadud adžika steriliseeritud purkidesse ning kaanetage.

Tomatitest ja piprast valmistatud adžikat pakutakse tavaliselt talvel liha, linnuliha ja suitsutatud toodete juurde, kuid samuti sobib see ka suvel grill-liha juurde oivaliselt.

Head isu.

You May Also Like

0 comments

Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.

Translate