1. märts - rahvusvaheline puuviljakompoti päev
Iga aasta 1. märtsil tähistatakse rahvusliku puuviljakompotipäevaga pidu, mis on täidetud magusate marjade, tsitruseliste ja luuviljadega, et meeli rõõmustada.
Sõna kompott tähendab prantsuse keeles "segu"
Kompott on 17. sajandi Prantsusmaalt pärit magustoit. Prantslased uskusid, et suhkrusiirupis keedetud puuviljad tasakaalustavad niiskuse mõju kehale ja panid nad kompotte leiutama. Retseptid nõuavad terveid või segatud puuvilju suhkrusiirupis.
Puuviljakompotti võid serveerida nii soojalt kui külmalt. Prantslased serveerisid puuviljakompotte algul pärastlõunal suupistena hapukoore ja küpsistega. Renessansiajal hakkasid inimesed õhtusöögi lõpus serveerima jahutatud kompotte.
Puuviljakompotile lisatakse sageli vahukoort, kaneeli või vanillisuhkrut.Tavaliselt süüakse seda vahepala või magustoiduna, kas külmalt või soojalt.
Keera sinagi mõnel oma tehtud kompotil kaas maha ja naudi eelmise sooja suve vilju magusas siirupis.
0 comments
Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.