5. veebruar - Nutellapäev
Kas teadsite, et on isegi ülemaailmne Nutella päev? 5. veebruar on päev, mil maiustatakse seda populaarset sarapuupähkli ja kakaoga võiet.
Seda mõnusat šokolaadist sarapuupähklimääret saab määrida röstsaiale või küpsetada otse saiakeste või muude küpsetiste keskel.
Maailma Nutella päeva ajalugu
Pietro, Ferrero perekonna pea, omas pagariäri Itaalias Albas, linnas, mis oli tuntud oma sarapuupähklite tootmise poolest. Algselt müüs maiust suurtes plokkides (nimega pasta Gianduja), kuid Pietrol tekkis idee hakata müüma maiuse kreemjat versiooni, mida tuntakse Supercrema Gianduja nime all.
Kui Pietro poeg Michelle otsustas tootmist kiirendada, muutis ta retsepti veidi ja see sai uue nime: Nutella. Esimene purk müüdi 1964. aastal ja sellest ajast peale on see olnud kogu Euroopas ülipopulaarne maiuspala. 1980. aastate keskpaigaks importis perekond Fererro seda Ameerika Ühendriikidesse ja nüüd on sellest saanud laiatarbekaup paljudes kohtades üle kogu maailma.
Ülemaailmset Nutella päeva tähistati esmakordselt 2007. aastal.
Maiusta ka sina, aga mõõdukalt! Nutellas on endiselt palju kaloreid, suhkrut ja rasva...
0 comments
Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.