20. märts - makroonipäev
Makroonipäeva tähistatakse 20. märtsil.
Kohev makroon on mandlijahust, munavalgest ja suhkrust valmistatud kahepoolne küpsis. Seda saab täita võikreemi, moosi või ganache'iga ning maitsed ja värvid võivad olla väga erinevad!
Arvatakse, et makaronid pärinevad Itaalia kloostritest juba 8. sajandil ja jõudsid hilisematel sajanditel Prantsusmaale. Küsimus on selles, kuidas need küpsetatud maiused Prantsusmaale jõudsid, see võis olla umbes 16. sajandil koos Catherine de Mediciga. Teine lugu räägib Prantsuse revolutsiooni ajal varjupaika otsinud karmeliitidest nunnadest, kes maksid oma eluaseme eest küpsistega ja nunnasid hakati kutsuma "Macaroni õdedeks".
Peakokk Francois Payard avas 2010. aastal New Yorgis esimese Makroonipäeva, samal päeval kui rahvusvahelisel õnnepäeval – mis pole juhus...
0 comments
Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.