21. märts - Prantsuse saiapäev
Prantsuse saia päeva peetakse 21. märtsil. Prantsuse sai ehk baguette on Prantsuse köögis üks populaarsemaid leivaliike! Baguette on pikk õhuke krõbeda koorega päts, Kuigi prantsuse sai on armastatud kogu maailmas ei saa just prantslased ilma selleta läbi.
Väidetavalt hakkas seda tüüpi pulgataoline leib populaarseks saama 18. sajandil enne edasisi täiustusi, kuid termin "baguette" ilmus alles 1920. aastal.
Tavaliselt ostavad prantslased värske saia kaks korda päevas - hommikul ja õhtul. Ilma selleta kujutaksid nad raskesti ette igapäevast toitu.Värske saiaga süüakse praktiliselt kõike – juustu, salateid, isegi praade.Saia ei kasutata ainult suupistena vaid riisutakse ka kastme jäägid taldrikult, näidates nii, et kõik oli maitsev kuni viimase suutäieni. Kuigi selline käitumine ei vasta tegelikult etiketile on see prantslaste jaoks siiski lubatud eksimus, mis on sageli ja üsna tavaline vaatepilt ka parimates ja luksuslikes restoranides.
0 comments
Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.