No Copy

©koduhaldjas.blogspot.com.ee. Toetab Blogger.

2. mai - Trühvlipäev

by - kolmapäev, mai 01, 2024



Kuigi trühvlite taust on veidi hägune, on see šokolaadimaiustus tõenäoliselt pärit Prantsusmaalt. Sõna trühvel pärineb naljakalt ladinakeelsest sõnast tuber, mis tähendab "tükk", mis moondus tuferiks ja lõpuks praeguseks nimeks trühvel. Mõned arvavad, et selle magusa maiuse nimi võis tuleneda selle seostest trühvli seentega, eriti kui selle maiustuse esimene versioon oli võnkuva ja ebakorrapärase kujuga.

Sageli viidatakse õnnetusele, mis juhtus prantsuse koka Georges Auguste Escoffier' köögis. Või väidetakse, et see tekkis Prantsuse pagar Louis DuFouri õnnetusest. Arvatakse, et trühvlid said Inglismaal populaarseks pärast seda, kui 1902. aastal Londonis avati Prestat Chocolate Shop.

Algselt koosnedes lihtsast ganache pallist, mida ümbritses kakaopulbri kiht, on algsest trühvlist tänapäeva maailmas saanud lai valik maitsvaid maiustusi.

Mõned kommivalmistajad on loomingulised ja kasutavad ebatavalisemaid koostisosi, nagu koor, sulašokolaad, karamell, pähklid, puuviljad, nugat, fudge, iiris, piparmünt, vahukomm või liköör.

You May Also Like

0 comments

Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.

Translate