29. mai - Coq au Vin päev
"Coq au Vin" on prantsuse roog, mille nimi tähendab sõna-sõnalt "kukk veiniga". Selles rammusas maalähedases hautises on punases veinis hautatud kana seente ja pancettaga (soola sealiha või lardonid). Coq au Vin’i saab serveerida kartulipüree, leiva, riisi ja köögiviljadega.
29. mail on aeg tähistada maitsvat prantsuse hautist, mis on juba aastaid populaarne kogu maailmas.
Kuigi sõna coq au vin (hääldatakse kok-oh-vah[n]) täpset algust ei saa kontrollida, on roa päritoluga seotud mitmeid erinevaid legende. Mõned jäljed ulatuvad tagasi Julius Caesari ja iidse Galliani, kuid kirjalikud dokumendid selle tuntud prantsuse roa kohta pärinevad alles 20. sajandist. Enne seda pandi 1864. aastal kokaraamatusse väga sarnane roog nimega poulet au vin blanc.
29. mail on aeg tähistada maitsvat prantsuse hautist, mis on juba aastaid populaarne kogu maailmas.
Kuigi sõna coq au vin (hääldatakse kok-oh-vah[n]) täpset algust ei saa kontrollida, on roa päritoluga seotud mitmeid erinevaid legende. Mõned jäljed ulatuvad tagasi Julius Caesari ja iidse Galliani, kuid kirjalikud dokumendid selle tuntud prantsuse roa kohta pärinevad alles 20. sajandist. Enne seda pandi 1864. aastal kokaraamatusse väga sarnane roog nimega poulet au vin blanc.
0 comments
Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.