No Copy

©koduhaldjas.blogspot.com.ee. Toetab Blogger.

30. mai - Rahvusvaheline kartulipäev

by - kolmapäev, mai 29, 2024


Rahvusvaheline kartulipäev langeb igal aastal 30. maile, mis on valitud tähistamaks selle mitmekülgse põllukultuuri uskumatut mõju maailmale.

See päev tõstab esile kartuli olulist rolli toiduga kindlustamatuse vastu võitlemisel, toitumise parandamisel ja elatise toetamisel kogu maailmas.


ÜRO asutas Toidu- ja Põllumajandusorganisatsiooni (FAO) toetusel selle päeva, et juhtida tähelepanu kartuli kasulikkusele, mis ulatub selle toiteväärtusest kuni selle majandusliku, keskkonna- ja kultuurilise tähtsuseni.

Rahvusvahelise kartulipäeva tähistamine rõhutab kartuli teekonda selle päritolust Lõuna-Ameerika Andides kuni põhitoiduks, mida tarbivad miljardid inimesed kogu maailmas.

See päev ei tähista mitte ainult kartuli toiteväärtust ja kultuurilist väärtust, vaid rõhutab ka selle tähtsust toiduga kindlustatuse tagamisel ja majandusarengu toetamisel. Kuna kartul on üle 5000 sordi, on see kohanemisvõimeline erinevate kliimatingimustega, mistõttu on see nälja ja alatoitumise vastu võitlemisel võtmekultuur.


You May Also Like

0 comments

Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.

Translate