No Copy

©koduhaldjas.blogspot.com.ee. Toetab Blogger.

Tahad olla õnnelik - 10 asja, mida koju muretseda

by - laupäev, mai 11, 2024




Õnnelik olemine ei pea olema keeruline. Need lihtsad näpunäited aitavad teil kodus õnne leida.


Tee oma voodi ära!

Hommikune voodikorrastamise rituaal aitab päeva õige meeleoluga alustada. Arvatakse, et lihtne tegu on muude heade harjumuste algatajaks.


Korras kodu

Igapäevane korrastamine ja ka segadusest vabanemine võivad teie meeleolule hästi mõjuda. Psühholoogid avaldavavad arvamust, et segadus võib tunduda uskumatult ülekaalukad. Sageli on generaliseerunud ärevushäirega inimene see, kes talub majapidamises kõige vähem segadust, seega kulutavad nad päevas lisatunde kõigi jaoks koristamisele. Kui kodu hoida puhta ja korras on mingi lihtne viis, aitaksid need teadmised paljusid inimesi, eriti neid, kellel on OCD või ärevushäired. Puhtama koduga inimesed on tervemad ja aktiivsemad.


Värvige oma seinad uuesti

Värvide jõudu on intensiivselt uuritud, sealhulgas seda, kuidas see mõjutab teie meeleolu kodus. Lisaks võimele muuta väike tuba suuremaks või suur tuba intiimsemaks.
Inimesi, kes soovivad oma koju rõõmu peaksid leidma värvid, millele reageerite positiivselt ja mis panevad teid hästi tundma.


Kasutage aroomiteraapiat

"Kasutage aroomiteraapiat, küünlaid või ruumispreid, millel on rahustav, energiat andev või nostalgiline lõhn. "Meie haistmisreaktsioon on seotud aju emotsionaalse keskusega, põhjustades sarnaseid tundeid minevikumälestustes kogetutega. Teatud lõhnad võivad samuti stimuleerida rõõmsaid või rahustavaid meeleolusid. Lavendel võib rahuneda, värskelt niidetud rohi võib tekitada rõõmu, tsitruselised võivad energiat sütitada ja mänd võib stressi vähendada.


Mängi muusikat kodus

Tee toitu toidutantsu saatel, kui kuulate meeliülendavaid lugusid. Sama võib öelda ka garaažis isetegemise või kodukontoris töö tegemise kohta. Uuringu kohaselt võivad inimesed, kes kuulavad meeleolukat muusikat, parandada oma tuju ja suurendada oma õnne juba kahe nädalaga.


Laske Valgus sisse

Uuringu kohaselt on valgusega kokkupuude seotud meeleolu paranemisega , seega avage kardinad ja rulood või lisage peegleid, et tuua sisse rohkem loomulikku valgust.


Karvased sõbrad

Seda pole ilmselt vaja selgitadagi. Loomad lihtsalt mõjuvad inimestele hästi.


Kuva positiivne kunst

Sarnaselt teie pere fotodele ja positiivsetest kogemustest saadud suveniiridega on teile rõõmu pakkuvate kunstiteoste riputamine veel üks viis teid oma kodus õnnelikuks teha. See võib olla rahulik pilt ookeanist või fauna ja taimestiku illustratsioon.
Ilusate või inspireerivate piltidega kokkupuude stimuleerib rõõmu tundeid isegi raku tasandil.


Toataimed ja värsked lilled

Toataimed lisavad teie ruumi looduse puudutust, nad on enamat kui lihtsalt aseaine. Ühes uuringus leiti, et need, kes veetsid aega taimedega ruumis, hindasid end enesekindlamaks ja energilisemaks võrreldes nendega, kes veetsid aega taimedeta ruumis.
Kuigi võiks arvata, et surnud lõikelillede väljaviskamine on äärmiselt masendav tegevus, selgub, et rõõm värsketest lilledest vaasis kaalub nende äraviskamisega kaasneva hetkelise kurbuse siiski üles. 


Lisage oma koju Hygge

Hygge – taani kontseptsioon, mis hõlmab hubast rahulolu ja heaolu tunnet, nautides lihtsaid asju elus – on viimasel ajal muutunud populaarseks teemaks kodukaunistamises. Küünlad on üks parimaid esteetikaid kodus hygge atmosfääri loomiseks. Mugavad istumiskohad ja mõnusad tekid on samuti asjakohased.


You May Also Like

0 comments

Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.

Translate