25. mai - veinipäev
Magus või kuiv, punane või valge, kihisev või tavaline, tõstkem veini klaasi ühe armastatuima ja ajaloolisema alkohoolse joogi auks.
Vein on sajandeid olnud kogu maailma kultuuride kindel lemmik ja väärib igati oma tähistamispäeva.
Igal veinisõbral on oma lemmik! Kui veini valmistatakse alati kääritatud viinamarjadest (ja mõnikord ka muudest puuviljadest!), siis erinevatest viinamarjadest saab erinevaid veine: punast või valget, magusat või kuiva jne. Levinud valge veini maitsed võivad hõlmata õuna-, aprikoosi-, pirni-, ananassi- või isegi troopilisi lilli. Võrdluseks, punane vein annab mustika, kirsi, maasika või vürtside maitse. Käärimisprotsesside käigus kulutab pärm viinamarjades sisalduvaid suhkruid, muutes need alkoholiks.
0 comments
Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.