No Copy

©koduhaldjas.blogspot.com.ee. Toetab Blogger.

18. juuni - rahvusvaheline sushipäev

by - teisipäev, juuni 18, 2024

 


Sa ei saa osta õnne, aga sa võid osta sushit, mis on umbes sama asi.

Viimase kahe aastakümne jooksul on sellest saanud omamoodi sensatsioon, traditsiooniline Jaapani söök, mida tuntakse sushi nime all.  Sushi päritolu jälgimine viib meid huvitavale teekonnale, mis viib meid tagasi Kagu-Aasiasse ning kalade säilitamise ja säilitamise meetodisse hilisemaks tarbimiseks. Narezushi nime all tuntud kala säilitati soolatud ja kääritatud riisi sisse pakendatuna, kus see säilis tänu riisi kääritamisele mitu kuud. Algselt visati riis ära, kui see oli söömiseks valmis ning tarbiti ainult kala.


Tänapäeval tuntud traditsiooniline sushivorm tekkis Jaapanis Edo perioodil, aastatel 1600–1800 pKr. Sel hetkel oli see Jaapani kultuurile ainulaadne ja koosnes riisi sisse pakitud kalast ja köögiviljadest, riis segati äädikaga. Sellel sushivormil olid piirkondlikud variatsioonid, kuid põhiidee on tänapäevalgi üks populaarsemaid sushivorme.

You May Also Like

0 comments

Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.

Translate