No Copy

©koduhaldjas.blogspot.com.ee. Toetab Blogger.

23. juuni - Rahvusvaheline leskede päev

by - laupäev, juuni 22, 2024


ÜRO tähistab rahvusvahelist leskede päeva 23. juunil . Kogu maailmas on 258 miljonit leske ja iga kümnes elab äärmises vaesuses.

Igal 23. juunil teeme kõik pausi ja mõtiskleme, andes valgust mõnele meie seast kõige julgemale inimesele – lesknaistele.
Leseks olemise kogemus on keeruline patriarhaalsetes ühiskondades, kus naistel on oma koht abikaasa kõrval. Kui nad kaotavad partneri, seisavad naised silmitsi vaesuse, vägivalla, terviseprobleemide, ebakindluse, diskrimineerimise ja häbimärgistamisega. Paljudes riikides ei ole naistel meestega samu õigusi ja pärast abikaasa surma võidakse kogu nende varandus ära võtta.

Rahvusvaheline leskede päev on midagi enamat kui tähistamine; see on lootuse majakas, mis valgustab kõikjal leskede väljakutseid ja võidukäike. See on hetk tunnustada nende tugevust, lubada oma toetust ja tagada, et nende hääl kostub igas maailma nurgas.
Rahvusvaheline leskede päev on meie ühine võimalus astuda üles, pakkuda oma kätt või kuulata kõrva ning veenduda, et ükski lesk ei läheks oma teekonda üksi.

You May Also Like

0 comments

Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.

Translate