No Copy

©koduhaldjas.blogspot.com.ee. Toetab Blogger.

25. juuni - kitsejuustupäev

by - esmaspäev, juuni 24, 2024


Iga aasta 25. juunil tähistame midagi tõeliselt erilist, päeva, mis on pühendatud kitsejuustu teravale ja vastupandamatule maailmale.
See päev ei tähenda ainult juustu nautimist; see on teekond läbi ajaloo ja maitse. Kitsejuust, mille juured ulatuvad tagasi iidsetesse aegadesse, on olnud põhitoit kogu maailmas tuhandeid aastaid. Selle ainulaadsed maitsed ja tekstuurid on muutnud selle lemmikuks nii toiduhuviliste kui ka kokkade seas.

Kitsed olid ühed esimesed loomad, kes kodustati umbes 10 000 aastat tagasi, samas kui kitsejuust pärineb aastast 5000 eKr. Nad võivad elada kõige keerulisemates keskkondades, nagu põuased ja mägised alad. Kogu maailmas, Aasiast Lähis-Idani, Ameerikast Euroopani, on palju erinevaid kitsejuustu, alates värskest ja pehmest kuni laagerdunud ja kõvani. Kitsepiim on seeditav ja toitev, sisaldab palju kaltsiumi, A- ja K-vitamiini, fosforit, tiamiini, niatsiini, probiootikume, antioksüdante, valke ja lipiide.

Kitsejuustupäeval on ainulaadne lugu, mis viib meid tagasi aastasse 1998. See oli siis, kui Ameerika Juustuühing ja Prantsuse juustutootja ühinesid. Neil oli eesmärk: tuua kitsejuustu tähelepanu keskpunkti.

Nende idee oli tähistada selle juustu ainulaadset maitset ja kasu tervisele. Kitsejuust ei ole lihtsalt suvaline juust; see on tuntud oma terava maitse ja kreemja tekstuuri poolest. Lisaks on see tervislikum kui paljud teised juustud, kuna on vähem rasva ja kaloreid.

You May Also Like

0 comments

Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.

Translate