No Copy

©koduhaldjas.blogspot.com.ee. Toetab Blogger.

21. juuni - rahvusvaheline T-särgi päev

by - neljapäev, juuni 20, 2024


Suve esimene päev tähistab paratamatult t-särkide hooaja algust!
21. juunil tähistatakse rahvusvahelist T-särkide päeva, mille 2008. aastal algatas bränd Spreadshirt, et tähistada seda mitmekülgset rõivatükki.
Päev julgustab ka kõiki üle maailma kandma oma lemmikt-särki.
Enamikul inimestel on kapis või sahtlis paar t-särki. Kogu maailmas populaarne t-särk pärineb aastast 1898. Sel ajal lõikasid töötajad oma kombinesoonid pooleks, et suvel nii palav ei oleks.

1913. aastal hakkas USA merevägi t-särki alussärgina välja andma. Seitse aastat hiljem võttis F. Scott Fitzgerald kasutusele termini t-särk, kui mainis seda rõivatükki oma raamatus See pool paradiisi .
Kuni Marlon Brando ja James Deani tulekuni kandsid mehed t-särki ainult tavalise särgi all. Need kaks populaarset näitlejat populariseerisid T-särgi kandmist üksinda. Särki kandis näitleja Marlon Brando 1951. aasta filmis "A Streetcar Named Desire", mille tulemusel ulatus T-särkide müük sel aastal 180 miljoni USA dollarini!

1970. aastatel kanti avalduse tegemiseks loosungitega T-särke. Need graafilised T-särgid said eriti populaarseks Vietnami sõja vastu protestijate jaoks.

Tänapäeval kantakse t-särke mitmel põhjusel. Mõnele meeldivad need mugavuse pärast. Teised naudivad nende pakutavat mitmekülgsust. Paljud organisatsioonid, rahakogujad ja koolid loovad kohandatud t-särke, et näidata ühtsust või reklaamida oma eesmärki. T-särke saab osta ka kontsertidel ja spordiüritustel. Mõned enimmüüdud T-särgid on I Heart NY, Vote for Pedro, Superman, Rolling Stones ja Hard Rock Café.

You May Also Like

0 comments

Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.

Translate