No Copy

©koduhaldjas.blogspot.com.ee. Toetab Blogger.

28. juunil - rahvusvaheline kehaaugustamise päev

by - neljapäev, juuni 27, 2024


Kogu maailmas on keha modifikatsioone kasutatud paljudel eesmärkidel, alustades eneseväljendusest, lõpetades üleminekuriituste, šokiväärtuse ja isegi religioossete tavadega. Läänemaailmas on toimunud kasvav liikumine, mis viib keha modifikatsioonid populaarsete väljendusvormide ja enesekaunistamise esirinnas. Keha augustamise ajalugu pole selge, kuna seal on palju eksitavat teavet, kuid on olulisi näitajaid, mis näitavad, et nii mehed kui naised on seda juba eelajaloost saati praktiseerinud.

Kõrva augustamine on olnud lääne kultuurides hästi tuntud vähemalt viimased paarsada aastat ja tõendid selle kohta ulatuvad kaugemasse aega, kusjuures paljude kultuuride haudadest on leitud tõendeid kõrvade ja nina augustamise kohta, nii umbes 5000 aastat tagasi. See oli tuntud viis rikkust koos surnutega järgmisse ellu saata ja nende matmispaigas austada.

Kuid see on vaid jäämäe tipp, huulte ja keele augustamist on kasutatud kogu maailmas, eriti hästi dokumenteeritud Aafrika ja Ameerika hõimukultuurides. Nibu augustamist on ajaloo jälgi iidsete roomlaste ajastul, samas kui suguelundite augustamine tegi ehk ootamatu debüüdi Vana-Indias.

Kehaaugustamise päev oli algselt pühendatud Jim Wardile, keda kuulutati kui "keha augustamise liikumise vanaisa". Jim Ward on olnud uue keha muutmise liikumise uskumatult mõjukas osa, keskendudes spetsiaalselt keha augustamisele. Ta on olnud osa läänemaailma augustamise edasiviivast jõust ning aidanud välja töötada augustamise põhitehnikaid.

You May Also Like

0 comments

Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.

Translate