No Copy

©koduhaldjas.blogspot.com.ee. Toetab Blogger.

22. juuni - Ülemaailmne vihmametsade päev

by - reede, juuni 21, 2024



Vihmametsad hoiavad meie planeeti elus. Nad on koduks poolele maailma loomaliikidest, nad varustavad meid mageveega ja on meie kliima stabiilsena hoidmiseks hädavajalikud. Ometi läheb iga sekund kaotsi poolteist hektarit, samal ajal kui igal aastal hävib 78 miljonit hektarit hinnalist vihmametsa. Seetõttu loodi ülemaailmne vihmametsapäev, et astuda otsustavaid samme, et võidelda metsade hävitamise vastu, vähendada kliimamuutuste mõju ja kaitsta meie vihmametsi tulevaste põlvkondade jaoks.
Vihmametsad katavad vaid 6% Maa pinnast, kuid seal asuvad üle poole maailma taime- ja loomaliikidest! Vihmametsad on väärtuslikud, kuna need on planeedi vanimad elavad ökosüsteemid (mõned on seal olnud juba üle 70 miljoni aasta!) ning neil on ülitähtis roll kliima reguleerimisel, süsihappegaasi neelamisel, kohaliku õhuniiskuse suurendamisel jne. piirnevad Lõuna-Ameerikas Amazonase jõega ja Aafrikas Kongo jõega!

Vihmametsade ohud on karjakasvatus ja põllumajandus, metsade hävitamine, kutseline kalapüük, salaküttimine, tammimine, metsaraie, kaevandamine.

You May Also Like

0 comments

Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.

Translate